top of page
Aloe Vera in Veterinary Practice

ALOE VERA IN VETERINARY PRACTICE

АЛОЕ ВЕРА ВЪВ ВЕТЕРИНАРСТВОТО

 

Алое Вера е познато като "растение срещу изгаряне", заради невероятната си способност да улеснява лечението на изгаряния. Отделно от локални приложения, вече са познати и изследвани и неговите потенциални приложения в лечението на различни нарушения на имунната система и при храносмилателни проблеми. 

 

Прилагането на алое продукти във ветеринарната област е по-малко известно. Въпреки това използването на това "магическо растение" не е ново откритие. В действителност, когато ветеринарните училища получават кралска харта и се превръщат в кралски колежи за ветеринарни лекари през 1844 г., на герба е изобразен Кентавър, митичният лечител, носещ щит с изрисувано Алое Вера! Това показва, че лечебните свойства на алоето са широко известни в областта на ветеринарната медицина от дълго време.

 

Ако сте собственик на домашни любимци, или ако сте любител на животните, или ако сте ветеринарен лекар, книгата "Алое Вера, подарък от природата" ще ви бъде много полезна. Книгата е с автор David Urch, ветеринарен хирург, който има над 26 години опит в клинична ветеринарна практика, с особен интерес в допълващи терапии. Книгата е резултат от неговите десетилетия опит в използването на Алое Вера продукти в своята ветеринарна практика.

 

Книга на Urch е много добре организирана. Преди описване на общите свойства на гела от алое вера, Urch първо представя кратка история на използването на Aloe Vera във ветеринарната практика и проучване на съответната литература. След това предоставя списък на основните съставки на гела от алое вера, което е последвано от проучване на функциите на всеки от тях при животните и в резултат на дефицит. В края Urch предоставя списък на Алое продукти, които са му помогнали в неговата ветеринарна практика, заедно с препоръчваната дозировка и инструкции за млади и възрастни животни.

Алое продукти за орално приложение

 

Aloe Vera Gel - Д-р Urch избира да използва продукти от алое вера, произведен от студено стабилизиран гел от алое. Гелът за пиене се използва за лечение на много състояния, свързани към епителните тъкани и имунната система. 

 

Aloe Berry Nectar - Urch използва този продукт, който съчетава действието на алое с червена боровинка за подпомагане здравето на отделителната система. Това се дължи на естествените пикочогонни и анти-микробни свойства на боровинките. 

 

Forever Freedom - това е гел от алое вера с хондроитин, глюкозамин и метил сулфонил-метан (MSM) - три защитни агенти, които заедно повлияват опорно-двигателния апарат. Използва се за лечение на артрит - за намаляване на болката и възпалението, за подобряване на ставния хрущял и синовиалната течност.

 

 

Алое продукти за локално външно приложение

 

Aloe Vera сапун - използвайте, за да почистите кожата на животните. 

 

Aloe Vera шампоан - особено полезно, когато има много козина. 

 

Aloe Veterinaty Formula - използвайте, за да изплакнете раните и да се подготви кожата за по-нататъшно лечение. 

 

Aloe Vera Gelly - полезно е за рани, изгаряния, травми на кожата, както и при кожни заболявания като екзема и псориазис. 

 

Aloe Vera Propolis крем - предвид природното антибактериално и антивирусно действие на пчелния прополис, този крем е особено полезен при лечението на инфектирана кожа. Той е подходящ за употреба и при суха кожа. 

 

Aloe Vera МСМ гел - поради неговото високо съдържание на сяра, гелът е ефективен при лечение на артрит, мускулни травми, щамове на сухожилията и навяхвания на сухожилията. Той може да се използва при лечение на инфекции на кожата и рани. 

 

Aloe Vera Brigth Gel - помага да се контролира натрупването на плака и зъбен камък. 

 

Пчелен прашец - не съдържа алое, но Д-р Urch е открил, че е полезен при алергични респираторни проблеми, като например сенна хрема, ХОББ и астма. Той може също да помогне при състояния като бронхит, хрема и синузит. 

 

Пчелен прополис - също не е продукт от алое, но е полезен при лечение на проблеми на устата и гърлото, язви на храносмилателния тракт, както и някои кожни тумори.

 

 

Състояния и заболявания, при които Алое Вера може да се използва:

  • Кожата - рани и изгаряния 

  • Очите 

  • Храносмилателната система 

  • Ушите 

  • Дихателната система 

  • Имунната система 

  • Опорно-двигателния апарат 

  • Пикочо-половата система

 

В книгата, Д-р Urch дава примери главно с кучета, котки и коне, въпреки че той подробно е изследвал и селскостопански животни, птици, риби, змии и много повече.

 

bottom of page