top of page

Защо да пиеш Алое вера?

Имам ли нужда да пия Алое?

Как да избера кое Алое вера е качествено и дали ще имам ползи?


Сигурно и ти си си задавал тези въпроси - кой ли не е чувал за Алое вера и колко полезно е то :) И аз бях чувала, но особено се впечатлих, когато преди шест години научих, че е много много полезно да се приема вътрешно. Нека ти разкажа...


​Хората търсят бързи решения за справяне със симптомите, а не първопричината. Ти някога страдал ли си от?

  • Главоболие

  • Липса на енергия, хронична и силна умора

  • Проблеми със стомаха, хроничен запек или диария

  • Проблемна кожа, акне, екземи​​​​​​​

  • Трудна концентрация и раздразнителност

  • Наднормено тегло

  • Силен глад за хляб и сладко

  • Често боледуване

  • Трудно заспиване

  • Алергии

  • Хормонален дисбаланс

  • Репродуктивни проблеми

  • Сърдечно-съдови заболявания

  • Автоимунни състояния

  • Психически проблеми, депресия и тревожност

  • Онкологични заболявания и т.н.

 

С КАКВО И КАК ЩЕ МИ ПОМОГНЕ ГЕЛЪТ ОТ АЛОЕ?

1. Ще подобри храносмилането ти, перисталтиката и усвояването на полезните вещества; ще облекчи стомашни киселини и храносмилателни смущения, ако имаш такива.

2 Ще повиши тонуса и енергията ти.

3. Ще балансира имунната ти система (дори да страдаш от автоимунно заболяване - повече прочети тук).

4. Ще засили метаболизма ти и ще регулира теглото ти.

5. Ще запазиш младостта по-дълго, защото алоето подпомага производството на колаген и еластин и предпазва от оксидативния стрес чрез антиоксидантите и полизахаридите, които съдържа.

6. Ще си спокоен, че приемаш дневни дози от важни витамини, минерали и аминокиселини.

7. Ще имаш здрави зъби и венци.

8. Ще имаш чиста, здрава и хидратирана кожа.

9. Ще имаш здрава коса и нокти.

10. Ще бъдеш защитен от инфекции, бактерии и болести!


Силата на алое вера е, че действа точно в целта - в храносмилателната ти система.​

Алое вера съдържа фибри и други ценни вещества, които като четки чистят отлаганията, шлаките, мъртвите клетки от власинките отвътре на червата. А точно чрез тези власинки тялото ти усвоява полезните вещества от храната и добавките, които приемаш. Възможно е да се храниш с много чиста и разнообразна храна, но витамините и минералите от нея да не достигат до клетките, а да минават транзит през тялото ти.

​Алое вера също е пребиотик - храна за добрите бактерии в червата, която им помага да се увеличават. Пребиотиците подобряват абсорбацията на минерали и витамини и балансират кръвната захар. Те спомагат ферментацията да се случи в стомашно-чревния тракт.


 

Когато нашите черва са увредени, организмът ни не усвоява напълно полезните вещества от храната, клетките гладуват, постепенно в тялото се натрупват дефицити,

задействат се възпалителни процеси, които рано или късно водят до сериозни здравословни проблеми.

 

КАКВО ДА НАПРАВИШ, ЗА ДА СИ ЗДРАВ И ЩАСТЛИВ?

Още Хипократ е казал, че "всички болести започват от червата"

и "нека храната бъде твое лекарство, а лекарството твоя храна"!

​Знаеш ли, че над 80% от имунните ти клетки се произвеждат в червата?

Знаеш ли, че 95% от хормона на щастието - серотонин, се произвежда също там?

ЧЕРВАТА = ВТОРИ МОЗЪК

(а някои учени го наричат и Първи, основен)

Благодарение на съвременните технологии учените доказват, че нашите черва са не само орган за смилане и освобождаване от храната. Чревният ни тракт обучава имунната ни система и по този начин ни пази от вируси, инфекции и болести. Чревният ни тракт е сетивен орган - червата физически приличат на мозъка, обвити са със също толкова милиона неврони, които играят ролята на невротрансмитери, чрез които те изпращат към мозъка информация за радост, удоволствие, страх, напрегнатост, притеснение, стрес.



 

КАК ДА ИЗБЕРА КАЧЕСТВЕН ПРОДУКТ ОТ АЛОЕ ВЕРА?


Печат на Международния научен съвет по алое (IASC)


Качественият продукт от алое вера задължително трябва да има сертификат от Международния научен съвет по алое – печат, който гарантира, че в дадения продукт ИМА алое вера и са спазени всички изисквания за отглеждане, обработка и производство на изходната суровина и на крайния продукт.

Съветът е независим регулаторен орган, който защитава интересите на производителите на алое и продукти с алое, защото алое вера продава и масово се злоупотребява с него.



Качественият продукт има още много сертификати:












ЧЕТИ ЕТИКЕТА


Чети етикета, когато искаш да ползваш продукти за пиене, лична хигиена и грижа за кожата:


- търси продуктите да са ОТ алое, т.е. първата съставка да е алое, а не вода. Колкото по-назад в състава е дадена съставка, толкова по-малко е нейното процентно съдържание.


- търси продукти, в които е вложен само вътрешния гел, а не цели листа – т.е. да не са вложени и корите, защото в тях няма нищо полезно (дори между кората и гела има горчиви и силно лаксативни вещества, които не трябва да попадат в крайния продукт; продукт, в който се влагат и корите, е бил обработен допълнително, за да се неутрализират тези вещества, при което се губят и много от ползите му).


- по възможност проучи технологията за извличане и съхраняване на гела от алое (повече за уникалната технология във Форевър, виж тук).

ГЕЛЪТ НА ФОРЕВЪР Е ДОКАЗАНО 99% ИДЕНТИЧЕН С

ГЕЛА ОТ ПРЯСНО ОТКЪСНАТ ЛИСТ АЛОЕ ВЕРА


 

Алое вера е модерно вече над 5000 години. Всички знаят колко ефикасно за лечение на изгаряния или за заздравяване на рани и кожни раздразнения (още Александър Македонски е завладявал територии с алое, за да се лекуват войниците му).


Това, което много хора не знаят, е, че алоето е изключително полезно за организма, ако се приема вътрешно. Алое вера е полезно за тялото ни по два начина. Първо то е невероятен източник на над 200 полезни съставки, сред които 20 минерала, 18 аминокиселини и 12 витамина, включително и витамин В12. Второ - освен, че предлага всички тези полезни съставки на тялото ни, то му помага да се пречисти, за да ги усвои най-ефективно.

Аз съм Жана и съм на твое разположение да отговоря на всички твои въпроси за алое вера (повече за мен можеш да прочетеш тук).


Какво споделят хората, които вече пият Алое вера? Прочети тук: https://www.aloevera-bg.com/forever-aloevera-polzi

Повече за Алоето на Форевър Ливинг и как да поръчаш - прочети тук: https://www.aloevera-bg.com/aloevera-gel-drinks




Източници:

Dr. Peter Atherton, Aloe Vera : The Medicine Plant, 2006

Dr. Peter Atherton, The Essential Aloe Vera: The Actions and the Evidence, 1997

Джош Акс, Яжте мръсно, Хермес, 2017





Цялата информация, която споделям, е базирана на личен опит, изводи, проучвания и наблюдения или е взета от сайт или книга, които са цитирани. Не съм специалист, диетолог или медицинско лице. Сайтът ми няма за цел да дава медицински съвети, а само да информира. Преди да започнеш каквато и да е програма или хранителен режим, моля консултирай се с личния си лекар, особено ако взимаш предписани медикаменти.

bottom of page