top of page

Отключване на силата на алое вера: Ползите за здравето от пиенето на гела от алое вера.

В тази статия ще разгледаме различните ползи за здравето от пиенето на гел от алое вера и защо да обмислите включването му в ежедневния си хранителен режим.


През последните години интересът към природните средства и холистичните здравни практики нараства, а едно от растенията, което привлече значително внимание заради безбройните си ползи, е алое вера. Макар да е най-известно с локалните си приложения, като например за лечение на изгаряния и заздравяване на рани и ожулвания, алое вера предлага и многобройни ползи за здравето, когато се консумира вътрешно под формата на гел от алое вера.


Какво представлява гелът от алое вера?


Съществуват над 300 различни вида aлое, като от тях най-ефикасен е видът Aloe Barbadensis Miller - познато като "истинското алое" или алое вера. Гелът се съдържа в месестите листа на растението алое вера и се използва от векове в традиционната медицина заради лечебните си свойства.

Хранителен профил на гелa от алое вера:


Гелът от алое вера е пълен с разнообразни хранителни вещества, включително витамини, минерали, ензими, аминокиселини и антиоксиданти. Някои от основните хранителни вещества, които се откриват в гела от алое вера, включват:

Богата гама витамини между които витамини А, С и Е: мощни антиоксиданти, които предпазват организма от оксидативен стрес и подпомагат имунната функция. Витамини от група В: Важни за производството на енергия, метаболизма и цялостното клетъчно здраве, както и наличиен на витамин В12.

Калций, магнезий, калий, цинк, мед и хром - важни минерали за здравината на костите, мускулната функция, съпротивителите сили на организма и електролитния баланс.

Аминокиселини: Седем от осемте незаменими аминокиселини - градивните елементи на протеините, необходими за възстановяването на тъканите, мускулния растеж и цялостното здраве.

Захари: В т.нар. клеев или лигав слой, който се намира под кората на листото има много важни дълговерижни полизахариди, които како е известно, въздействат на имунната система.

Антрахинони - силни болкоуспокояващи.

Сапонини - имат силно антимикробно действие, действие против бактерии, вируси, гъбички и дрожди.

Лигнини - придаващи дълбокопроникващото действие на гела от алое вера при локално приложение.

Растителни стероли - Агенти с мощно противовъзпалително действие и понижаващи холестерола в кръвта.

Противовъзпалителни и храносмилателни ензими: Липазите и протеазите спомагат разграждането на храната и подпомагат храносмилането.Ползи за здравето от пиенето на гел от алое вера:


Подпомага здравето на храносмилателната система: Гелът от алое вера съдържа ензими, като амилаза и липаза, които помагат за разграждането на въглехидратите и мазнините, като подпомагат храносмилането и усвояването на хранителните вещества. Той също така има естествени слабителни свойства, които подпомагат редовното движение на червата и облекчават запека.


Усилва имунната функция: Витамините, минералите и антиоксидантите в гела от алое вера подпомагат здравата имунна система, като предпазват организма от инфекции и заболявания.


Подпомага здравето на кожата: Пиенето на гел от алое вера може да помогне за хидратиране на кожата отвътре навън, като намалява сухотата и подобрява цялостното ѝ здраве. Той съдържа и съединения, които могат да помогнат за намаляване на възпалението и да насърчат заздравяването на рани.


Алкализира организма: Гелът от алое вера има алкализиращ ефект върху организма, като помага за балансиране на нивата на рН и намаляване на киселинността. Това може да бъде от полза за цялостното здраве, тъй като киселинната среда е свързана с възпаления и заболявания.


Намалява възпалението: Гелът от алое вера съдържа противовъзпалителни съединения като брадикиназа и салицилова киселина, които могат да помогнат за намаляване на възпалението в организма и облекчаване на симптомите на заболявания като артрит и възпалителни заболявания на червата.


Детоксикация на организма: Гелът от алое вера има естествени детоксикиращи свойства, които помагат за извеждането на токсините и замърсяванията от организма, особено от храносмилателния тракт и черния дроб.


Подпомага загубата на тегло: Някои проучвания показват, че гелът от алое вера може да подпомогне загубата на тегло чрез подобряване на храносмилането, повишаване на метаболизма и насърчаване на изхвърлянето на токсини от организма.

В заключение, пиенето на гел от алое вера може да предложи широк спектър от ползи за здравето - от поддържане на здравето на храносмилателната система и имунната функция до подобряване на здравето на кожата и детоксикацията.

С впечатляващия си хранителен профил и лечебни свойства гелът от алое вера може да се окаже естественото средство, което сте търсили, за да подобрите цялостното си здраве и благополучие.


Трябва да подчертаем, че не всяка напитка с надпис “Aloe Vera” ви дава всички тези вещества и полезни своиства на алоето. На 100% те се отнасят само за гела в свежото растение, растящо на почви богати на минерали и зареден с енергията на хиляди слънчеви часове.


Знаковият Гел от алое вера, Aloe Vera Gel на Форевър, е най-ЧИСТОТО АЛОЕ вера за пиене. Форевър контролира целия процес на производство и се отнася към алоето си с грижа и внимание – листата се берат на ръка, щателно се мият и до шест часа след откъсването им се белят отново на ръка, за да гарантираме, че в нашите продукти се влага само чистият гел от вътрешността им.


Алоето на Форевър, се обработва по нов, високотехнологичен асептичен производствен процес. Резултатът от новия ни производствен процес е с 300% по-високо запазване на витамините в гела от вътрешността на листата на алоето, което прави нашата напитка най-близо до състава и свойствата на свежото растение.


С напитката ни, която съдържа 99,7% чист алое вера гел от вътрешността на листата, ще се насладите на пълната сила на Алое Вера - така, както природата го е създала, без добавени консерванти!


Повече за ползите от пиенето на Форевър алое вера гел можете да прочетете тук: http://bit.ly/47x95qA
Comments


bottom of page