top of page

Подкрепа на имунитета преди и по време на студените месеци.

И как да стимулираме естествените си защитни сили?Есента е вече тук и аз я обожавам с последите й топли слънчеви дни, с приказните й багри и падащите листа, с купищата кестени вкъщи събрани от децата, с чашите чай и хубава книга, когато навън вали. За много родители обаче, есента е сезонът на сополите, кашлицата, болките в гърлото и високата температура.


Аз от години съм спокойна, защото съм намерила решение как да се грижа за здравето на семейството си през студените месеци. Не спират да ме питат: „С какво и как да се предпазим от вируси и болести през есента и зимата?“, затова днес ще Ви споделя как аз се грижа за здравето на децата и цялото ни семейство.


Това което пролагам вкъщи и ще ви споделя сега съм го научила преди години от д-р Ваня Евтимова, имунолог и хомеопат.

Основата на една наистина добра имуностимълираща програма е грижата за състоянието и балансът на чревната флора в тънките ни черва. Точно там, под лигавицата на тъникте ни черва са разположени 80% от клетките на имунната ни система. Това е първата бариера при срещата ни с вируси и болестотворни бактерии попадащи в организма ни през устата. И в основата на нашата ежедневна грижа за здравето е приемът на Алое Вера гел за пиене и капсула Форевър актив про-Б.Алое Вера гел за пиене е полезен за тялото ни по два начина, той съдържа над 200 полезни съставки сред които 75 витамина и минерала и 20 аминокиселини и по-същественото е, че то съдържа седем от осемте незаменими аминокиселини, които организмът не може да синтезира сам и разчита на външни хранителни източници, за да си ги набави. Съдържа много важни дълговерижни полизахариди, които како е известно, въздействат на имунната система, също така сапонини, които са пенливи вещества с противовъзпалително действие, съдържа две различни групи ензими, които помагат на храносмилането или са противовъзпалителни агенти. Имат антимикробни агенти, които убиват не само бактериите, но и гъбичките, дрождите и вирусите. Колективното им действие е далеч по-силно, отколкото действието на простия сбор от тези вещества. Освен, че предлага на тялото ни всички тези полезни вещества, то му помага и да се прочисти, за да ги усвои най-ефективно. Алое Вера поддържа чистотата в храносмилателната ни система, като разгражда нежелателните натрупвания по стените на червата ни и ги изхвърля от организма. Така отново можем ефективно да усвояваме полезните вещества от храната, а с по-доброто усвояване идват и повечето жизненост и енергия, и по-доброто здраве.Форевър Актив про-Б действа основно в червата, където подпомага процеса на смилане на храната, съдейства за усвояване на хранителните вещества и допринася за нормалния растеж и развитие на човека, като осигурява балансирана среда за силен имунитет и здрава храносмилателна система. Форевър актив про-Б осигурява осем милиарда CFU (единици, формиращи колонии) в една капсула. Формулата включва и пребиотични фибри, идеални за поддържането на полезните микроорганизми по време на тяхното съхранение, транспортиране и доставяне до червата. Алое вера гел за пиене е известен като един от най-добрите пребиотици, който осигурява идеална среда за живот и размножаване на пробиотиците. Тъй като пробиотиците са доста уязвими, Форевър актив про-Б използва ексклузивна криогенна защитна технология, която съхранява полезните бактерии при производство и през целия срок на годност на продукта. Самите пробиотични щамове са подбрани така, че да са високо устойчиви на стомашната киселина и жлъчните соли, за да стигнат до червата невредими. Според клиничните изследвания точно тези видове микроорганизми имат по-висока способност да оцеляват при преминаване през стомашно-чревния тракт, да образуват колонии и да се размножават.


В допълнение на Алое Вера гела за пиене и патентованата комбинация от активни пробиотици приемаме още Форевър имубленд и Арктическо море (Супер Омега-3 и 9 мастни киселини).


Форевър имубленд е продукт специално създаден за цялостна подкрепа на имунната система. Всяка съставка в патентованата формула е специално подбрана, заради ключовата роля, която играе за поддържане на имунните функции. Комбинацията подпомага оптималното действие на биологичните защитни механизми на тялото, за да сте жизнени дори и в рисковите сезони.

Сред хранителните съставки, допринасящи за имунитета, са лактоферин, гъби маитаке и шийтаке, витамини С и D, както и цинк за допълнителна защита. Всяка от тях допринася по определен начин за съхраняване на вашето здраве и жизненост.

  • Фруктоолигозахариди – специален вид захари, които служат за храна на пробиотичните бактерии в храносмилателната система. Наличието им в организма повишава количеството на полезната чревна микрофлора, която е от решаващо значение за добър имунитет.

  • Лактоферин – съединение, подкрепящо производството на имунни клетки и допринасящо за поддържане на оптимални нива на полезни бактерии в червата.

  • Гъби маитаке и шийтаке – поддържат производството на имунни клетки, както и функциите на сърдечносъдовата система.

  • Витамин D – укрепва имунните клетки.

  • Витамин С – противопоставя се на вредните свободни радикали.

  • Цинк – също има антиоксидантно действие и подкрепя производството на имунни клетки.

Тази изключителна формула подпомага всички аспекти от функцията на имунната система, като осигурява най-важните хранителни съставки за добър имунитет, плюс натурални билки със синергично действие.Арктическо море е патентована комбинация от богатото на DHA масло от калмари, ултра чисто омега-3 рибено масло и зехтин с високо олеиново съдържание. Уникалната комбинация се предлага единствено от Форевър Ливинг Продъктс и не само съдържа 33% повече от най-полезната сред Омега-3 киселините - DHA, но и идеално балансира съотношението между нея и EPA за оптимални резултати и действие. Арктическо море подкрепя сърдечносъдовата система, храносмилателната и имунната ни система, а също и здравето на мозъка и очите. Също така има мощно противовъзпалително действие, намалява риска от инфекциозни заболявания и може да облекчи симптомите на алергии и астма. Все още помня миризмата на рибеното масло което получавахме като добавка в детската градина, за щастие при капсулите на Арктическо море липсва миризмата на риба, а имат приятен и изцяло натурален цитрусов аромат.
Какво правим при поява на първи симптоми на настинка или разболяване? Веднага увеличаваме приеманата доза Алое вера гел за пиене и в първите 48 часа от началото на инфекцията приемаме ударни дози Алое, Форевър Имубленд, Форевър Абсорбент-Ц (Витамин Ц с удължено усвояване, с 60-те мг витамин Ц във всяка дъвчаща таблетка), Форевър Пчелен прополис (500 мг прополис във всяка таблетка,подсилен с мед и пчелно млечице) и Форевър Чесън и мащерка (чесънът има има силни противогъбично, антибактериално и имуностимулиращо действие, и е силен антиоксидант, а мащерката съдържа антибактериални и противогъбични вещества, които облекчават бронхити, успокояват храносмилателната система и са силни антиоксиданти). А до отзвучаване на заболяването и в следващите пет дни след това продължаваме нормални дози от същите добавки.


Ако се чудите кои от всички добавки да изберете за начало не се колебайте, а започнете с базовите два продукта: Алое вера гел за пиене и пробиотичната формула Форевър Актив Про-Б. Трябва да отбележим, че стимулирането на естествените ни защитни сили е процес и очакваното действие настъпва с редовния прием на тези продукти. Те не са лекарства, а са натурални биологично активни хранителни добавки, които помагат на организма да се възстановява по естествен път.


Описаните тук продукти са хранителни добавки, не са заместител на разнообразното хранене и не са предназначени за превенция, диагностициране, облекчаване или лекуване на конкретна болест или клас от заболявания. Консултирайте се с личния си лекар, ако страдате от някакво заболяване.
Comments


bottom of page