top of page

Попитахме Лили Георгиева - консултант по професионална промяна и личен брандинг!


Разкажи ни повече за себе си?

Аз съм Лили и все повече разбирам и харесвам себе си. Обичам да пиша, да говоря, да се смея, да танцувам, да се чувствам уютно в кожата си. Майка съм на 7 годишен умен и чаровен младеж, имам най-подкрепящия мъж, и работя това, което обичам. Благодарна съм, а на щастието се уча, защото и то, както всичко друго, е въпрос на фокус и навик.


Как се грижиш за тялото си и външния си вид?

Слава Богу не се налагат специални усилия, както една дерматоложка каза едно време: „Хубав ти е генът и нямаш нужда от кой знае какви мазила и козметики.“ Струва ми се, че като се грижа за вътрешния си вид (пия и алое разбира се :) ), то се отразява и на външния. А иначе – движение, хубава храна, любими дрехи и малко, но качествена козметика и грим. Обожавам фон дьо тена на Форевър – най-добрият, който съм ползвала до момента.Как разтоварваш и се презареждаш?

Като спя :) Презареждането напоследък ми куца, но не е да не знам от какво имам нужда – танци, песни, смях и много любов. И също – откъсване от познатата среда и рутина.


С какво помага консултантът по професионално развитие, промяна и личен брандинг?

Аз работя (основно) с жени, които търсят развитие, промяна на посоката или по-добро позициониране в тяхната кариера или бизнес. Вярвам, че е възможно да се занимаваме с това, което ни развива и което обичаме, и да бъдем разпознавани и достойно възнаграждавани, без значение дали работим за някой друг или за себе си. Помагам на дамите да опознаят своите силни страни и преносимите си умения, да се свържат с ценностите си, да преборят ограничаващите убеждения, да вземат едно осъзнато решение за тяхната кариера. И понеже вече натрупах доста опит и реални казуси, това лято предстои да излезе книгата ми за кариерна промяна от любов към себе си – с насоки и професионални съвети, както и истински истории на български жени, направили различни видове кариерна промяна, или още вървящи по пътя към осъществяването й.Как жената със забързано ежедневие и семейни ангажименти да открие себе си и своето призвание, за да е щастлива, удовлетворена и оценена?

Моето разбиране за призванието е, че то не е изгубено, за да го търсим. Нито пък се изчерпва с нашата работа. За мен призванието е начин на мислене, отношение и най-вече разбиране, че всеки е тук с определена цел и от него зависи да определи коя е тя. Цел, която човек може да изпълнява и живее по различни начини, не само чрез една кариерна пътека или на една единствена работна позиция. Така че, нашата задача е да се свържем със себе си и да формулираме кое е нашето призвание, нашата роля, нашия принос и да го проявяваме във всички сфери на живота ни.Твоите съвети как да разберем дали имаме нужда от кариерна промяна и как да я осъществим?

Има разнообразни симптоми, по които да ‚хванем‘, че имаме нужда от промяна. Няколко от тях са усещане за неудовлетвореност, липса на смисъл, осъзнаване, че не използваме и развиваме силните си страни, липса на енергия и мотивация на настоящата работа, нежелание за развитие в това, което правим. Тези мотиви могат да доведат до много различни развръзки и видове промяна. А относно как да осъществим промяната: всеки човек е многопластова личност и се намира в специфичен период от живота си, така че няма само един отговор.


Единственото универсално правило е: търси онова, което ще ти прилегне, сякаш е шито специално за теб – избирай по любов. А ако го не го намираш – създай го!


 

С Лили се запознахме на събитие за създаване на контакти между млади предприемачи и хора, търсещи промяна. И много скоро станахме близки приятелски семейства. Лили се появи в най-подходящия момент в живота ми – когато след второто майчинство се колебаех между „сигурната“ работа от 8 до 17 часа като финансов мениджър и предизвикателствата на собствения бизнес в сферата на здраве и уелнес. Благодарение на съвместната ни работа успях да събера смелост и самочувствие, за да изляза от зоната си на комфорт, и да се позиционирам много по-успешно в онлайн пространството в изграждане на силен собствен бранд.


Ако и ти търсиш промяна, изпитваш неудовлетворение там, където си в момента, или искаш да се позиционираш по-професионално, не се колебай и се свържи с Лили. Дори е задължително да се докоснеш и да се вдъхновиш от нейната първа книга "От любов към себе си", която се изчита на един дъх :)


e-mail: lillie@lilliegeorgieva.com


Comments


bottom of page