top of page

Чао, чао... излишни килограми и постоянна липса на енергия.

Не Нова година, а настъпването на пролетта е идеалното време да започнем "начисто".


С настъпването на пролетта дните стават все по-дълги, има повече слънце и хубаво време, температурите се повишават, природата се пробужда и се връща към активния си живот, а в същото време все повече хора изпитват постоянна умора и отпадналост, липса на енергия, желание за повече сън, а при някои дори се появява главоболие, раздразнителност, лошо настроение. Всичко това са симптоми на състояние познато пролетна умора.


Ако и ти се чувстваш без енергия и ти се спи през целия ден, ще ти бъде интересно да научиш повече за един бърз, лесен и ефективен начин, с който лично аз от години съм забравил за пролетната умора и липсата на енергия.


Когато преди 10 години започнах да търся начин да се справя с пролетната умора, първо открих кои са причините, поради които чувствах постоянна умора и липса на енергия.


Една от основните причини за пролетната умора е, че поради ограничения прием на пресни плодове и зеленчуци през зимата имаме недостиг на витамините А, Е, C, витамините от група B, както и на минералите цинк, селен и желязо. Тези витамини и материали имат съществена роля за функционирането на имунната ни система, която през зимата се бори с от обикновени настинки до свързаните с тях вирусни и/или бактериални инфекции. В следствие на всички инфекции се наблюдава допълнително намаляване на тези витамини и минерали, което води до формиране на техните дефицити в организма ни и в резултат - до умора и липса на енергия.


От друга страна през зимата сме изложени на много малко часове слънчева светлина, което намалява запасите в организма ни на витамин D и хормона серотонин (познат още като хормона на щастието), които пряко влияят на доброто ни настроение и общия ни тонус. В края на зимата в организма започва да доминира друг хормон – мелатонин, който пък е отговорен за съня. Дисбалансът между тези два хормона ни кара да се чувстваме сънливи, уморени и демотивирани. А отгоре на всичко трябва да се адаптираме към нов ритъм, който да съответства на по-дългите дни, в които имаме нужда от повече енергия.


Не на последно място симптомите на пролетна умора като: отпадналост и липса на енергия, често главоболие, слаб имунитет, се дължат и на натрупаните с времето токсини в организма ни. Чрез въздуха, който дишаме, водата, която пием, храната, която ядем, като от падни продукти от вътрешни процеси, в организма ни подадат различни видове токсини. Токсините биват два вида - водоразтворими и мастноразтворими. Водоразтворимите токсини се изхвърлят по-лесно, чрез функцията на отделителната ни система, но мастноразтворимите токсини като - тежки метали, пестициди, консерванти, неорганични оцветители в храната, химикали, пластмаси и др. се преработват и отделят по-бавно и трудно. Тялото складира тези токсини в мастните депа и по този начин те могат да останат в продължение на години в организма ни.


Преди повече от десет години в търсене на решение да се справя с пролетната умора ми предложиха „бърз, лесен и ефективен начин“ само след 9 дни да усетя повече жизненост и енергия, да забележа по-прибран корем и да успея да вляза в старите си дрехи.

Знам какво си мислите в момента и аз си мислих същото тогава и се подсмихвах на обещанията за бърз ефект да почувствам прилив на енергия и да се освободя от няколкото излишни килограма натрупани през зимата. Приех да разгледам какво съдържа т.нар. „прочистваща програма“, с намерението на следващия ден да откажа на предложението, защото, нямаше да е много умно, да откажа преди да се запозная с информацията относно съдържанието и действието на програмата.


Разглеждайки наръчника на програмата с голяма изненада открих, че за два от петте продукта (алое вера гел за пиене и екстракт от растението Гарциния камбоджа) вече бях чувал и то само положителни неща.


Наръчникът беше изключително подробен с включени - план за прием на продуктите, таблица за записване на мерките преди и след програмата, записване на целите, дневник, рецепти, свободни за прием храни, примерни физически упражнения и съвети за най-добри резултати. Изглеждаше лесно!

Въпреки, че бях малко скептичен, реших да направя „Клийн 9“, по-скоро с цел прочистване организма от натрупаните токсини, отколкото за отслабване. А и програмата не беше 90 дневна, а само за 9 дни.


Предупредиха ме, че първите два дни от режима са най-трудни, затова започнах събота сутринта, за да може, ако се почувствам некомфортно от стартиращата детоксикация, да съм си вкъщи.


Първия ден от програмата беше лек, с изключение на това, че в късния следобед почувствах глад, който задоволих с една хубава зелена салата включваща само зеленчуци от списъка с позволените храни от наръчника. Втория ден започнаха да се проявяват и първите симптоми свързани с изхвърлянето на токсините – потъмняване на урината, лош дъх, моменти на леко замайване и главоболие (главоболието намаляваше при прием на по-голямо количество вода). Следобед също хапнах салата от разрешените зеленчуци. Вечерта си легнах рано.


Бях разпечатал наръчника на хартия и отбелязвах всичко каквото приемам и какво ям, колко се движа и какви упражнения правя.Това ми помагаше да спазвам стриктно програмата (това е изключително важно за резултатите) и да не пропускам някой прием на добавка или необходимата физическа активност.


От третия ден програмата стана по-лека. Освен допълнителната порция протеинов шейк режимът вече включваше и едно основно ядене от 600 калории, а и това, че започнах да виждам първите промени в огледалото (основно в областта на корема) допълнително ме мотивира да продължа да спазвам стриктно режима.


В края на програмата вече не само се чувствах по-жизнен и зареден с енергия през целия ден, но се забелязваше, че и дрехите ми стояха по-свободно.


Бях предупреден, че всеки ден теглото ми може да варира (надолу и нагоре), затова след като записах теглото си в началото се качих на кантара чак на сутринта на десетия ден, след края на програмата. Кантарът показваше четири килограма надолу, а сантиметърът показваше минус три сантиметра в обиколката на талията (закопчаването на колана ми се премести с една дупка навътре).


„Clean 9“ не е вълшебна програма, която веднъж завинаги ме избави от излишните килограми и ми помогна да забравя за хроничната липса на енергия или пролетната умора. Тя ми помогна да формирам нови навици за здравословно хранене, прием на достатъчно количество вода и редовна физическа активност, както и трайно да контролирам теглото си и да реша здравословен проблем, (който беше в следствие на наднорменото ми тегло).


Лично аз правя „Клийн 9“ два пъти годишно (единия от които задължително в края на зимата и началото на пролетта), за да поддържам оптимално здраве и да се чувствам във форма.


Горещо препоръчвам девет дневната изчистваща програма „Клийн 9“ на всеки, който страда от липса на енергия или просто иска да свали няколко килограма, които е качил през зимата.
Какво съдържа програмата „Клийн 9“:

Гел от алое вера за пиене ( две опаковки от по 1 литър ) - Допринася за изчистване на храносмилателната система и за оптимизиране усвояването на нутриенти.

• Форевър гарциния плюс ( 54 меки капсули ) - Има силата да съдейства за

по-ефективно изгаряне на мазнини в тялото и да потиска апетита, като повишава нивата на серотонина.

• Форевър лайт ултра ( 1 плик ) - Шейк на прах, богат източник на витамини и минерали със 17 г протеини в една доза.

• Форевър фибри ( 9 пакетчета ) - Патентована комбинация от 5г водноразтворими фибри, които създават усещане за ситост.

• Форевер терм ( 18 таблетки ) - Мощна комбинация от растителни екстракти и витамини за засилване на метаболизма.

• Подробен онлайн наръчник на програмата

• Сантиметър - За да измерите обиколките на тялото си и да ги запишете.

Можете да си инсталирате и безплатното мобилно приложение FOREVER FIT от Google Play или от Apple App Store!
Comments


bottom of page