top of page

Как да направиш рестарт за тялото и душата само за 9 дни?

"Красотата започва в момента, в който решиш да бъдеш себе си.",

Коко Шанел

А замисляли сте се каква е красивата жена? Усмихната, уверена, устремена, стилна....дай ми и твоето определение.​Точно преди седмица излязох на сцената, за да вдъхновя над 200 човека да развиват по-успешно бизнеса си с прекрасните продукти, които ни осигурява нашият партньор Форевър Ливинг. И чувството да излезеш от зоната си на комфорт - да бъдеш лектор пред много хора, е уникално - когато се подготвиш, когато имаш точните хора, които ти помагат да изглеждаш стилно и да си напълно спокоен на сцената, когато имаш всички необходими познания и натрупан опит, за да бъдеш въздействащ - събираш смелостта да го правиш по-често :)


Така че ето я и голямата новина :) За да вдъхновя повече жени да поемат по своя път на промяната към мечтаното и уверено "Аз" - започвам и серия от чудесни и много полезни уъркшопи с моите партньори (и приятели) в различни сфери от живота.

Първото събитие, което организираме, е заедно с моя личен имидж консултант - Руми Величкова. Уъркшопът ще бъде за детокс на тялото и на гардероба и ще се проведе на 15 ноември, сряда, от 18'00 часа в The View Restaurant София, бул. Витоша 89Б, етаж 24. Повярвай - не е за изпускане :) Повече за събитието и как да се запишеш виж във фейсбук - "Детокс на тялото и на гардероба".


Също така днес реших накратко да ти разкажа за нашата чудесна програма - 9-дневен режим, за който може да си чувал, а може би - не. Защото за мен е важно човек да е информиран, че има решение, което може трайно да му помогне да се чувства и да изглежда много по-добре.


Да, програмата се казва КЛИЙН 9 или да се прочистиш за 9 дни :) И не само ще ти помогне да прочистиш тялото си на физическо ниво - също ще те зареди с много енергия и сила, ще засияеш и ще ти даде невероятен емоционален рестарт. Заслужава си, нали!


Всеки ден получавам запитване за режима и тук ще се опитам накратко да отговоря на повечето въпроси, които ми задават и които най-вероятно биха възникнали и на теб.Как работи КЛИЙН 9?


И в това Форевър Ф.И.Т. се различава от повечето стандартни режими за отслабване. Тук стремежът е не да караме тялото да отслабва чрез рязко намаляване на приема на храна, а да възстановим обмяната на веществата – така че не само да постигнем желаното тегло, но и да го задържим трайно.

КЛИЙН 9 ни учи как да препрограмираме лошите си навици за хранене и движение. Благодарение на програмата пречистваме и подготвяме тялото си за оптимално усвояване на хранителни вещества, стартираме процеса на отслабване чрез изгаряне на мазнини и възстановяваме метаболизма си. Всъщност възстановяването на метаболизма е една от крайните цели на програмата за контрол на теглото Форевър Ф.И.Т.. Именно нарушеният метаболизъм е една от основните причини за поддържането на наднормено тегло, а една от най-честите причини за нарушена обмяна на веществата – са драстичните гладувания.Как да използвам програмата КЛИЙН 9?


КЛИЙН 9, както вече разбра, е 9-дневен хранителен режим. Всички подробности какво, кога и как се приема са подробно описани в наръчника, който идва в комплект с пакета с добавките. Избери си девет поредни дни, през които знаеш, че няма да има поводи за купони. Деветте дни са разделени в две части:


​1. ден 1 и ден 2 - приемат се основно гела от алое вера, богатия протеинов шейк за заместване на едно хранене и добавките за потискане на апетита и изгаряне на мазнините, плюс имаш позволени плодове и зеленчуци, с които да заситиш при нужда. 2. от ден 3 до ден 9 - продължаваш да приемаш добавките по план и вече включваш едно хранене до 600 калории, което например, за твое успокоение, е една голяма богата салата и парче риба на скара (ако си спортист или тренираш активно може да приемаш и до 1000 калории).


Кога да започна програмата КЛИЙН 9?


Започни програмата, когато имаш няколко спокойни по-свободни дни, особено за първите два дни от програмата. Може да започнеш в събота, когато ще може да почиваш и да спиш повече. През първите два дни се усещат странични ефекти на т.нар. детоксикацията като главоболие, втрисане, потене и други, поради което е препоръчително да си спокоен. Сънят и пиенето на много вода са единственият начин да се справиш със симптомите на пречистването. Така на третия ден - в понеделник ще отидеш на работа по-лек, по-силен, изпълнен с енергия.


В същото време опитът ни е показал, че има хората с динамично работно ежедневие, които лесно понасят да започнат програмата и в понеделник т.е. през работен ден, и така покрай много задачи и ангажименти - понасят много по-леко първите два дни.

Така че оставям решението - кога - на теб!


Можеш да започнеш подготовката за режима и седмица по-рано като включиш алое за пиене всяка сутрин и ограничиш и дори спреш кафето, чая, алкохола, цигарите.Може ли да се направи програмата без гела от алое вера?


Прочистващият ефект на програмата се базира основно на действието и полезните вещества в гела от алое вера, така че не може да направиш КЛИЙН 9 без него.


Какъв е вкусът на гела от алое вера?


Вкусът е натурален, леко стипчив, без подсладители и други подобрители; вкус, с който се свиква и дори става любим.


Мога ли да пия чай или кафе по време на КЛИЙН 9?


Не се препоръчва - все пак правиш прочистване. Дори е желателно да намалиш и дори да спреш приема на кафе, чай с кофеин, газирани напитки, алкохол, сладки и мазни храни поне 3-4 дни преди да започнеш програмата. И ако все пак обичаш аромата на кафе сутрин - не се лишавай от това удоволствие. Кафето изпито в първите 15 минути казват, че има алкално действие. И още един съвет - добавката Форевър Търм в пакета съдържа достатъчно кофеин, така че може изобщо да нямаш "глад" за кафе - наблюдавай се.


​​

Пакетът съдържа ли наръчник?


Да, ще имаш наръчник, който ще те напътства стъпка по стъпка. Натисни тук за пълния Наръчник.Започнах програмата, но сутрин след като изпия дозата алое, съм сит и не мога да изпия шейка. Ще се отрази ли това на резултатите ми?


Винаги е по-добре да се следват инструкциите. Често хора, които нямат навика да закусват, имат проблем да изядат шейка. Ти формираш нови навици, така че е добре да хапнеш и шейка. Не случайно по програма започваме деня с протеинова закуска - тя ще те предпази от пикове и спадове в кръвната захар, които биха изострили сериозно глада ти за сладко. Дозата шейк може да се направи с вода, ядково мляко или кисело мляко (аз лично го предпочитам с кисело мляко, овесени ядки и чия).Колко килограма ще отслабна по време на програмата?


Един от най-често задаваните въпроси и истината е, че всичко е индивидуално. Например аз свалям средно по три килограма, което е нормалното. Но има хора, които са сваляли и по повече. Това, което е по-важно - в режим КЛИЙН9 клетките и мускулите са нахранени и в резултат се изгарят мазнини, топят се обиколки и хората свалят размери в дрехите. Знаеш, че мазнините тежат в пъти по-малко от мускулната маса, ето защо кантарът не е съществен показател. Ако след 9-я ден продължиш с програмата F15 - повярвай, че със сигурност ще имаш нужда от нов гардероб.


Защо е важно да има физическо натоварване по време на програмата?


Физическото натоварване повишава енергията, засилва метаболизма и дренажа на лимфната система и те разсейва от мислите за храна. С програмата трябва да се научиш на още един навик - да спортуваш, да имаш движение. Не е задължително да спортуваш в зала. Достатъчно е 30 минути движение на ден. Може да е изкачване на стълбите, леки упражнения вкъщи, разходка - 15 минути преди работа и 15 минути след. Разбирам, че спортът може да не ти е любим, но ако искаш да свалиш и някой друг килограм, а не само да прочистиш тялото си - знаеш, че храненето и движението вървят ръка за ръка. Така че моля те намери своя начин да включиш движението в ежедневието си - ще имаш още по-добри резултати на деветия ден!


Колко вода трябва да пия?


Хидратацията е изключително важна, когато правиш прочистване. Особено в първите дни, когато се усещат симптоми като главоболие, отпадналост и други. Препоръчва се да се изпиват поне по 2 литра вода на ден - още един навик, който трябва да си създадеш. И за да ти е максимално лесно - просто си носи бутилка вода от 1,5л. навсякъде с теб и няма да усетиш кога ще си я изпил. В това количество не се броят други течности. Газираните и подсладените напитки са забранени.


След програмата трябва да пиеш по още една чаша вода допълнително за всяка чаша кафе, чай и вино, които ще приемеш. Ако ти е трудно с водата, може да пиеш чая с цветчета от алое на Форевър (едно пакетче е достатъчно за 800мл. до 1л. вода).Какво мога да ям по време на програмата?


В наръчника са описани позволени плодове и зеленчуци, едни от които могат да се хапват неограничено, а други - в умерени количества, като може да ги консумирате още от ден 1 на режима. От ден 3 се включва едно хранене от по 600ккал на ден - може да е за обяд или за вечеря. В наръчника има идеи за менюто ти, както и калкулатор на калориите. Старай се 70% от чинията ти винаги да е пълна със зеленчуци и те да са преобладаващата част от дневното меню! Разбира се, следи и моя блог, фейсбук група и фейсбук страница за още рецепти, съвети и идеи.


Старай се в менюто ти да преобладават:

  • голямо разнообразие от плодове и зеленчуци под формата на фрешове, смутита, салати, салати-ястия, зеленчукови супи и яхнии

  • пробиотични храни, като кисело мляко;

  • комплекс от фибри и билки, които да подпомогнат процеса на детоксикация;

  • качествени мазнини, като авокадо, ленено семе, зехтин, кокосово масло.

Консумирай разумно:

  • месо;

  • пълнозърнести храни приготвени с квас;​

  • зряли сирена.

Избягвай:

  • рафинирани храни (бяло брашно, бял ориз, бяла захар);

  • рафинирани и транс мазнини;

  • газирани безалкохолни.


Колко скоро мога да повторя програмата КЛИЙН 9?


Препоръчва се да са минали поне 6-8 седмица между две програми. Най-добрият вариант е да продължиш с другите наши програми F15 и VITAL5, с които ще затвърдиш придобитите нови здравословни навици.КЛИЙН 9 дали наистина работи?


ДА, напълно! И все пак това е програма за прочистване, не за магическо сваляне на килограми. Отслабването е като бонус и със сигурност продължава и след 9-я ден. Хората усещат невероятен прилив на енергия, тонус, по-чиста и свежа кожа, сваляне в обиколки.Безопасна ли е програмата?


Програмата КЛИЙН 9 е напълно безопасна. Планът е резултат на дългогодишни проучвания на нутриционисти, одобрена е от специалисти и е разрешена за продажба от здравните институции в над 155 държави, в които Форевър присъства. Програмата е така разработена, че е от много малкото на пазара, които ти осигуряват всички необходими дневни дози витамини, минерали и аминокиселини, макар че си в режим. В случай, че имаш заболяване, мола да се консултираш с лекуващия лекар.