top of page

Попитахме Руми Величкова - имидж консултант!


Разкажи ни повече за себе си?

Казвам се Румяна Величкова и се занимавам по-задълбочено с психологията на външния ни вид. Имидж консултант съм от 8 години, завършила съм в Лос Анджелис при една от 8-те мастери в света и много обичам работата си.



Как постигаш баланс между бизнес ангажиментите и семейния си живот?

Откровено казано – много трудно. Винаги едното е за сметка на другото и колкото и да си представям, че има съвършен баланс – няма. Няма и еднорози.



Как се грижиш за тялото си и външния си вид?

Различните сезони ми влияят определено много различно. Есента и зимата съм „най-загрижена“. Спортувам повече, ям по-малко и повече зеленчуци, слагам си маски на лицето. Ходя на вампирски пилинг почти всяка зима, а пролетта и лятото е малко по-различно....хахаха.



Как разтоварваш и се презареждаш?

Като се събирам с приятелки на питие и сладки приказки.



Какво точно прави имидж консултантът?

Разкрива ти кой си според това, което показваш на външния свят. И заедно откривате какво би искал да показваш и как да го постигнеш.



Как да открием собствения си уникален стил?

Със записване на форми, цветове и модели на различни предмети, които ни впечатляват.



Как можем да изразим своята индивидуалност чрез дрехите, които носим?

Като се оставим инстинктът да ни води.



Как можем да внесем цвят в нашия гардероб?

Като си направим цветови анализ и усетим разликата между подходящи и не-толкова цветове.



Твоите съвети как жената със забързано ежедневие и деца да изглежда стилно всеки ден?

Да залага на капсула гардероб, за да не губи време в обличане, да се гримира леко всеки ден и да си намери прическа, която да е в крак с 21 век.


Как се прави детокс на гардероба?

1. Извадете съдържанието на гардероба навън, за да го виждате добре и прегледайте всяка дреха поотделно. Идеята е, вадейки всичко на светлина, да видите дали някоя дреха не е захабена, скъсана или просто неносена. 2. Разделете пода на три купчини: за хвърляне, за даряване/продаване, за носене и за по-нерешителните може да добавим и четвърта купчина – „ще помисля“. Там прибираме за 6-8 седмици дрехи, с които не знаем какво да правим. Ако не се сетим за тях през този период, директно ги хвърляме/даряваме.

3. Осъзнайте, че дрехи, които не ви стават, няма нужда да чакат, защото опитът ми показва, че ще минат 5-10 години и ще се окаже не само че не ви стават, а са демоде и само са ви заемали място в гардероба и най-вече в съзнанието.

4. Най-добре е да подреждате сезонно гардеораба си по модела „капсула гардероб“. Това означава всяка дреха да си отива по цвят и стил с повечето останали дрехи. Често пазаруваме емоционално и си купуваме например блузка, която с нищо не си отива и съответно дълго време си седи с етикета.



5. Оставяте в гардероба си дрехи, които ви правят щастливи и ви дават самочувствие. Например рокля, която не само ви е любима, но като си я облечете, се чувствате неотразими – идеален цвят и перфектна структура. Притежавайте само такива дрехи. В мига, в който си облечете нещо, което подръпвате цял ден и се чудите дали не ви прави по-пълни например – изхвърлете го веднага.

6. Обърнете внимание на естествените материи като памук, вълна, коприна. За предпочитане е подобни материи да преобладават в ежедневното облекло.

7. Обувките и коланите също трябва да се огледат – дали кожата не е прекалено стара, дали не са скъсани, износени и в неугледен вид.

8. За препоръчване също е да разгледате внимателно и домашните дрехи (ако имате такива). Вижте дали не са вече провиснали, захабени, скъсани, с петна и/или избелели. Дори и вкъщи ви съветвам да уважавате себе си. Носете удобни дрехи, но нека са нови и спретнати. Преди всичко го правете заради вас самите.

9. Проверете аксесоарите си – шалове, гривни, гердани, обеци. За тях приложете същите правила.

10. Разгледайте гримовете си. Често събираме червила, които не ползваме от има-няма 10 години. Сенки, моливи, спирали – всичко си има срок на годност и е хубаво да го проследяваме.

11. И на последно място: след детокса на гардероба оставяте най-подходящите дрехи за вас, а с тях вие се чувствате красиви и добре.И следващия път, когато отидете на пазар, помислете с какво налично ще съчетаете всяка нова покупка: Ще се чувствам ли по-самоуверен/а с този свой избор и отговаря ли той на посланието, което искам да изпратя?


 

Руми редовно организира тематични събития за "Имидж и стил" и "Психология на цветовете". Отскоро заедно започнахме да правим уъркшоп "Детокс на тялото и гардероба", за да ти дадем ценни съвети за грижа за тялото и за поддържане на гардероба.


Самата аз минах този път с Руми - през цветови анализ до пречистване на гардероба - така че повярвай ми, заслужава си. Безценно е да познаваш своята си силна цветова палитра, да се освободиш от ненужните дрехи и да имаш един стегнат и стилен гардероб. И хората го забелязват - защото ти вече се чувстваш прекрасно, свежа и със самочувствие.

Ако искаш да се консултираш с Руми, можеш да се свържеш с нея:

на телефон: +359 887 685 122

по e-mail: r.velichkova@cmconsulting.bg


За предстоящите събития и много полезни съвети:


Използвани източници: http://www.moeto-zdrave.life

bottom of page