top of page

Попитахме Веси от NO SUGAR!


Разкажи ни повече за себе си?

Казвам се Весела Савова и съм създател съм на фейсбук страницата No sugar. Имам завършено художествено образование и макар да не работя по специалността си, това носи много артистизъм във всичко, с което се захвана. Генератор съм на безброй много идеи, които преливат всеки ден, често са разностилни, но си ги обичам и влагам много във всяка една от тях.



Как се грижиш за тялото си и външния си вид?

За жалост късно (но по-добре от никога) се запознах със спорта и разбрах, че никаква диета или антицелулитен гел не може да ми даде това, което ми дават тренировките. Спазвам метода на минимализма в козметиката за лице и тяло, като смятам, че едно чисто лице с красива кожа превъзхожда такава с прекалено много грим. Залагам на хубави храни, които ми доставят оптимално количество витамини, минерали и полезни мазнини.



Какъв режим на хранене и спорт спазваш?

От около 3 години спазвам т.нар. „фастинг“ или периодично гладуване. Храня се само веднъж дневно, на вечеря, т.нар. „войнска диета“ (Warrior Diet). Това ми помага да съм във форма – психическа и физическа, и отново има връзка с минимализма, който следвам. Освен всичко калява много характера и способства за да съм организирана и подредена и да не страдам от липса на време. Тренирам 5 дни седмично – вкъщи, без да напускам комфорта на дома си, а през уикенда понякога тичам навън или правя стречинг. Подхождам към храната си внимателно - домашно приготвена и подходяща за моите цели и виждания, както по състав, така и по количество. Това за мен означава да се движа в спектъра на високомазнинното и нисковъглехидратно хранене.


Как разтоварваш и се презареждаш?

Интересна книга ме зарежда изключително много.Чаша вино също върши чудеса.



Какво те вдъхнови да направиш страницата No sugar?

No sugar се роди от любовта ми към готвенето, но и от нещо, което не подозирах, че притежавам – увереността, че мога. Там имам свободата да миксирам идеи по начин, който да отговаря на моите възгледи за добър начин на живот. No sugar ми помогна да открия много неща за себе си и буквално ме преобрази.



Солено или сладко?

Сладко :)



Любимата ти рецепта?




Твоите съвети как една жена да готви вкусно и питателно без да прекарва много време в кухнята?

Мога да отговоря само с една дума – планиране. Най-важното е предварителната подготовка. Тук всичко върши работа – списъци, записки, седмично планиране на меню, частично планиране, седмичен пазар, заготовки (накисване, измиване) за приготвяне на бърза, но впечатляваща вечеря, която да е по вкуса на всички членове на семейството.

 

С Веси се запознахме във фейсбук :) Участваме в много полезна група за здравословно хранене и спорт, в която тя качва разкошните си рецепти. Толкова ми допаднаха идеите й, както и самата тя като излъчване и като човек, че скоро станахме виртуални приятели :) А само да знаете колко приятно ми стана, когато разбрах, че живее в родния ми град - Велико Търново!


Така от социалната мрежа се роди истинско приятелство и среща на живо на по чаша кафе и сладки приказки. Роди се и идеята Веси да изготви примерно хранене за нашата любима 9-дневна прочистваща програма #Клийн9.


Веси, като една истинска магьосница в кухнята, но и майка с динамично ежедневие (като повече от нас), ни изненада с бързи и лесни за приготвяне много вкусни менюта до 600ккал, точно както е в хранителния режим от ден 3 до ден 9!


Така че, ако в месеца на жената и ти си решила да направиш нещо различно за себе си, за да се чувстваш и да изглеждаш по-добре, разгледай програмата Клийн 9 и пълното ръководство с рецепти, насоки за приготвяне и списък за пазаруване, изготвено от Веси:




Клийн9 600ккал меню

За куп вкусни, бързи и лесни рецепти, както и за много безценни съвети, задължително следвай Веси във фейсбук - харесай страницата й (Like и See first) -


bottom of page