top of page

Попитахме Диляна от MuscleDamage!


Разкажи ни повече за себе си?

Казвам се Диляна Костова и се занимавам със спорт от 8 годишна (този септември ще навърша 33). До 18 години бях състезател по волейбол. После спортувах само за себе си и през 2011 година реших да стана групов инструктор - първият ми сертификат е от НСА – аеробика, каланетика и стречинг. Оттам започна всичко като в годините натрупах и много чуждестранни сертификати за различни стилове - Stretching, Kangoo Jumps, Steel Programs, Bulgarian bag и други, като най-голямата ми страст винаги е бил Методът Пилатес. Него го изучавам от поне седем години. Първият ми сертификат е към Италианска школа, а вторият към MK Pilates Academy (академията на Майкъл Кинг).

Преди една година взех решение да се откажа от груповите спортни занимания и да се фокусирам върху индивидуалния подход и работа с клиента. Така станах част от Muscle Damage и заедно с Мартин Димитров се впуснахме в това предизвикателство, наречено – Фитнес консултант и Персонален треньор. В края на 2017 година записах и един от най-интересните и научнообосновани курсове за натурален бодибилдинг към Bayesian Bodybilding.Как се грижиш за тялото си и външния си вид?

Смятам, че спортът много ми помага да запазя тялото си младо и хормоналния ми свят в баланс. Смея да твърдя, че откакто намалих тренировките от 5-6 на ден в залите за групови занимания до една във фитнеса, чувствам тялото си в пъти по-силно, здраво и дори мога да кажа и по-спокойно. Усещам имунната си система в пъти по силна - преминавам през настинките за 24 часа и то само с природни средства като лимон, мед и джинджифил. Използвам билкова козметика. Не пуша и не пия алкохол. Ям храни, богати на протеин, фибри и есенциални мастни киселини (омега мастни киселини). Контролирам приема на въглехидрати и рафинири продукти.


Как разтоварваш и се презареждаш?

Много обичам да готвя и да експериментирам с различни рецепти. Това винаги ме разтоварва и успокоява. Обичам мириса на кафе и на кориците на книга.