top of page

Попитахме Мария Папаянопол - йога инструктор и вдъхновител!


Разкажи ни повече за себе си?

Казвам се Мария. Майка съм на 8-годишната прекрасна Дара и споделям живота си с най-любящия и разбиращ мъж. Ние тримата сме голям екип - постоянно осъзнавам колко прекрасни „неща“ внасят в живота ми. По професия съм икономист и имам дълъг стаж в областта на финанси и счетоводство. През 2009 година, по време на бременността и след раждането, имах доста здравословни проблеми. Непоносимите болки в гърба и кръста, многото килограми (над 20), ме накараха да потърся физическа активност, с която да върна добрата си форма и да ми позволи да изпълнявам пълноценно грижите за бебето. Оказа се, че часовете по оздравителна йога за гърба са най-подходящите за моето състояние, а не силовите тренировки и фитнес.


Сприятелих се с постелката за йога и така до днес :) И от нужда, през хоби, намерих своето призвание - днес отдавам времето си да споделям опит, енергия, вдъхновение и дисциплина. Практикувам йога заедно с хората, които имат желание, възможност и нагласа да го правят в група, заедно и споделено с мен.


Как се грижиш за тялото си и външния си вид?

Йога се грижи за мен, за тялото ми, за настроението ми, за излъчването ми :) Моят личен опит за добро здраве е свързан и с храненето- здравословно, разнообразно, вегетарианско и вкусно. Знам, че това изисква време, но за мен домашно приготвената храна възпитава навици у децата, събира ни край масата и ми дава възможност да творя, да създам нещо с ръцете си, да вложа любов и да я даря.