top of page

Попитахме Димитър Капов - рентгенов специалист и фитнес инструктор!



Разкажи ни повече за себе си?

Казвам се Димитър Капов на 37 години, родом от град Девин, но живея, работя, спортувам и се развивам в град Пловдив. Работя в сферата на здравеопазването като медицински специалист - рентгенов лаборант, работата ми е да провеждам лъчелечение на онкоболни пациенти. Другата сфера, в която работя като професионалист, е фитнес индустрията. От 4 години съм инструктор по групови тренировки и съм серифициран да провеждам занимания на възрастни и деца, както и да обучавам нови фитнес инструктори.



Как се грижиш за тялото си и външния си вид?

Колкото и да звучи странно не прекалявам в грижата за себе си, но и не допускам вредни навици в живота си. Хапвам всичко, каквото ми се яде, никога не съм спазвал режими и диети. Приемам хранителни добавки, защото знам, че много голяма част от продуктите в храната са с понижено съдържание на полезни вещества, поради изтощени почви, химическа обработка и генно модифициране. Спортувал съм през цялото време от живота си досега. Занимавам се и с изкуство, то също като полезната храна може да лекува и поддържа здравето - физически и психически.



Как разтоварваш и се презареждаш?

Харесвам забързаното си ежедневие, това ме кара да се чувствам полезен и изпълнен с енергия. Разпускам вечер с кратки почивки и приказки с приятели. Обичам да пътувам и SPA (Sanita Per Aqua) са начините, които наистина ми действат още по-добре.


Твоите съвети към хората с динамично ежедневие и оправдания, че нямат време за спорт?

“Колкото по-големи са оправданията, толкова по-голяма е вината”. Мотивирам хора, в които виждам желание за промяна, Спортът може да изглежда сложен за много хора, но е глътка здраве, социална среда за развиване и контакти, самочувствие, бягство от ежедневието, нови приятели и нов поглед върху нещата от живота.



Какво да правим, за да забавим биологичния часовник?

В момента имам пациент, който е на 101 години. Той е първия случай в медицинската ми практика. Дядо Иван е от София и е с напълно запазени физически и психически способности. Той е истинско откритие за нас като специалисти. Има много млади хора, които биологически са остарели преждевременно. Факт и отскорошни открития на учени от цял свят заговориха за спиране и дори обръщане на часовника на стареенето. Науката за Теломерите - крайни участъци в нашите хромозоми, е нова, а откритията са сензационни.

В зависимост от това дали сме във връзка с теломерите си, ще зависи и нашето здраве и клетъчното обновяване. Има много световни доказателства и наблюдения върху големи групи хора, които обобщиха, че стареенето е неизбежно, но то може да бъде значително забавено, ако прилагаме някои малки съвети за клетъчно здраве, комбинираме с хранителни добавки, спорт и начин на живот.

Тъй като съм изключително впечатлен от тези нови научни достижения, започнах да водя и лекции на тема "Възможно ли е да забавим часовника на стареенето?", за да вдъхновя повече хора да поемат отговорност за своето здраве и да съхранят младостта по-дълго.


Заповядай и ти на 25 януари от 17:00 часа в град Пловдив - запази своето място още днес и научи тайните. Повече за предстоящата лекция научи във фейсбук събитието: Как да съхраним здравето и да забавим стареенето?



 

С Митко се запознахме след като той откри моя сайт, за да си поръча алое вера за пиене. Бяхме се засичали и преди в Атлетик фитнес и бях впечатлена от неговата харизма - изключително енергичен, усмихнат и положителен. Веднага открихме много допирни точки, включително по темата за здравословното хранене, а моят съпруг започна редовно да посещава неговите групови тренировки във фитнеса. Невероятно е как в днешно време можеш да се срещнеш с прекрасни, амбициозни и мотивиращи хора, благодарение на развитието на интернет и социалните мрежи, и да изградите чудесно приятелство и партньорство. Затова изключително се радвам, че можем да работим заедно и да помагаме на хората да бъдат здрави, да изглеждат добре и да имат свобода на избор!


Ако и ти търсиш промяна или имаш нужда от индивидуални съвети, изобщо не се колебай и се свържи с Димитър още днес:



bottom of page