top of page

Алое вера при Автоимунен тироидид на Хашимото

(както и много други автоимунни заболявания)


Всеки знае, че алое вера е много полезно растение и има хиляди компании, които използват това в своите рекламни кампании. И защото алое вера продава – вече има дори матраци с алое и имуностимулиращо действие. Най-често хората са чували, че алое вера помага за всякакви кожни рани, екземи и проблеми, и не са толкова запознати, че то е изключително ценно да се приема вътрешно.


Всъщност в алоето няма нищо вълшебно – то просто действа директно в целта – в храносмилателния тракт и червата, откъдето започват хиляди болести, както още Хипократ е казал преди векове. Алоето действа на храносмилателната ни система, както „тубофло“ на отлаганията по тръбите под кухненската мивка. То пречиства власинките на червата от мъртви клетки, застояли хранителни остатъци, в резултат на което тези власинки, вече пречистени, започват да усвояват по-ефективно полезните вещества от храната и добавките, които приемаме. В резултат имаме повече тонус, енергия, регулира се метаболизма, балансира се имунната система, кожата се освежава, лесно се справяме с излишните килограми и т.н.


Алое вера помага при всякакви храносмилателни проблеми , особено при колит, язва и синдром на раздразнените черва. Проучване показва, че успокояващото въздействие върху храносмилането се дължи най-вече на полизахаридите /бета-глюкани/. Освен това добре позната е способността на алоето да поддържа репликацията на здравите епителни клетки, които покриват вътрешните стени на храносмилателна система. Алое вера прониква и разтваря слузта в червата, което помага за увеличаване на абсорбцията на нутриенти. Полизахаридът в алоето – маноза, ефективно убива млечницата /кандида/. Полизахаридът ацемананът също е със силно антивирусен агент и освен това подобрява абсорбцията при смилането на храната и спомага увеличаването на присъствието на полезни бактерии (пробиотици) в храносмилателния тракт, като намалява млечницата и нормализира нивата на рН.


Алоето действа като пребиотик – това означава, че подсилва ефективното действие на пробиотиците и осигурява дори условия за развитието и размножаването им, кара ги да работят по-добре. Полизахаридите в алое вера се конвертират в човешкото тяло в олигозахариди, които предпазват слизестото покритие на храносмилателния тракт и са ефикасни в борбата със следните бактерии: патогенът на коклюша, щамовете на ешерихия коли, хеликобактер пилори и стрептококите.

Гелът от алое вера е истинска суперхрана и съдържа над 75 витамина и минерала (витамините А,С и Е, минералите сяра, калций, магнезий, цинк, селен и хром), антиоксиданти, фибри, аминокиселини, ензими, стероли, лигнини и, което е много важно - полизахариди.Полизахаридите на алоето имат изключителен ефект върху ставите, мозъка, нервната система и кожата. Тези полизахариди са въглехидрати, които изгарят за по-дълго време, като постоянно осигуряват енергия. Именно полизахаридите на алое вера имат имуномоделиращо въздействие. Те дават възможност на имунната система на човека да се бори с хроничните инфекции, предизвикани от вируси, нанобактерии и гъбички. Т.е. в резултат имунната система се балансира, връща се към нормалните си функции, за да работи срещу организма.
КАК ДА ПРИЕМАМ ГЕЛ ОТ АЛОЕ ВЕРА


Започва се с прием на малки количества по 15-20мл алое вера гел за пиене и постепенно се увелича.КАК ДА ИЗБЕРА КАЧЕСТВЕН ПРОДУКТ ОТ АЛОЕ ВЕРА?


Качественият продукт с алое вера задължително трябва да има сертификат от Международния научен съвет по алое – единствено този печат гарантира, че в дадения продукт ИМА алое вера в съответните дози и са спазени всички изисквания за отглеждане, обработка и производство на изходната суровина.


Четете етикета, когато искате да ползвате продукти за пиене, лична хигиена, грижа за кожата:

- търсете продуктите да са ОТ алое, т.е. първата съставка да е алое, а не вода. Колкото по-назад в състава е дадена съставка, толкова по-малко е нейното процентно съдържание.

- търсете продукти, в които е вложен само вътрешния гел, а не цели листа – т.е. да не са вложени и корите, защото в тях няма нищо полезно - образуват единствено маса.Искаш ли да научиш повече как да използваш алое вера в своя ежедневен хранителен режим? Запише се за безплатен онлайн разговор с мен, Жана, още днес:

http://www.aloevera-bg.com/aloe-vera-online-consultation

Commentaires


bottom of page