top of page

НОВО! Малката капсула, която дава огромен тласък на твоето здраве и жизненост!

  • Улеснява храносмилането и усвояването на полезни вещества от храната.

  • Специалната капсула е устойчива на стомашната киселина и полезните бактерии стигат невредими там, където са необходими.

  • Не изисква съхранение в хладилник.

 

Съществува свят, за който малцина знаят, но предвид близостта и същественото му значение, би било добре да му обръщаме внимание. Той се нарича „микро биом“ и се намира вътре във всеки от нас. Нашите микро биоми представляват колонии от миниатюрна „микрофлора“ или, с други думи казано – полезни бактерии, които живеят в телата ни и най-вече в червата. 
 
Съвременните храни и начин на живот въздействат на телата ни така, че редовното им презареждане с полезни бактерии става все по-важно, за да сме здрави. Защото, ако съумяваме да поддържаме червата си здрави, те усвояват полезните съставки от храните по-добре и така правопропорционално расте способността ни да сме жизнени, да живеем по-щастливо и по-продуктивно. Може последното твърдение да ви се стори преувеличено, но не прибързвайте с оценката, преди да научите, че до 80% от имунитета ни се намира в храно-смилателната система. Ефективното му защитно действие се дължи именно на пробиотиците, които я обитават. Те потискат растежа на патогенни бактериални щамове, като населват отвътре повърхностния слой на стомашно-чревната лига-вица и пречат на вредните бактерии да се размножават. Освен това пробиотиците отделят вещества с противомикробно действие. Смята се също, че те увеличават броя на белите кръвни телца, което значи-телно повишава потенциала на имунната система и устойчивостта на организма на външни въздействия.
 

Активен пробиотик е уникална формула, която можете да купите единствено от Форевър. Активен пробиотик Про-Б съдържа FloraActive – серия от полезни пробиотични щамове, разработени в Университетската болница в Копенхаген – лидер в областта на гастроентерологията. Със своите шест различни пробиотични щама, Форевър Актив Про-Б осигурява осем милиарда CFU (единици, формиращи колонии) в една капсула. Формулата включва и пребиотични фибри, идеални за поддържането на полезните микроорганизми по време на тяхното съхранение, транспортиране и доставяне до червата. Пребиотиците осигуряват идеална среда за живот и размножаване на пробиотиците.

Тъй като пробиотиците са доста уязвими, Форевър Актив Про-Б използва ексклузивна криогенна защитна технология, която съхранява полезните бактерии при производство и през целия срок на годност на продукта. Самите пробиотични щамове са подбрани така, че да са високо устойчиви на стомашната киселина и жлъчните соли, за да стигнат до червата невредими. Според клиничните изследвания точно тези видове микроорганизми имат по-висока способност да оцеляват при преминаване през стомашно-чревния тракт, да образуват колонии и да се размножават.

Но това не е всичко. Форевър Актив Про-Б е в изцяло растителни капсули, опаковани в уникален флакон с Activ-Vial™ технология. Новата технология включва специално разработен слой вграден в стената на флакона, който защитава продукта от влага и осигурява максимално добро съхранение на живите бактерии.


Капсулата на Форевър Про-Б съдържа съдържа шест вида полезни бактерии, които се причисляват към родовете на лактобацилите и бифидобактериите:
Лактобацилус ацидофилус – възпрепятства нежеланите микроби и им пречи да се размножават.
Бифидобактериум лонгум – изтласква вредните бактерии и намалява стомашночревните проблеми.
Бифидобактериум лаксис – спомага за намаляване на киселинността (pH) и забавя растежа на нежелателни микроорганизми.
Лактобацилус рамнозус – предпазва стомашночревния тракт и пречи на вредните микроорганизми да се задържат в него и да причинят проблеми.
Лактобацилус реутери – единствен от всички лактобацили отделя ройтерин, който възпрепятства развитието на патогенни чревни бактерии, без да потиска нормалната чревна флора, намаляват значително рисковете от бактериални – аеробни, анаеробни и гъбични заболявания на храносмилателната система.

Бифидобактериум бифидум – подпомага за усвояването на лактозата и метаболизма на въглехидратите. Бифидобактериум Бифидум се нарича още "аеробна бактерия" заради способността да помага при производството на кислород в клетките.
 

Друг начин да подкрепим пробиотиците в храносмилателната си система е като ги храним със здравословна и пълноценна храна. А коя е най-добрата за тях? Пребиотиците. Те представляват разтворими фибри, които не могат да бъдат смлени от нашия стомашно-чревен тракт, но се усвояват от колониите живи микроорганизми в микрофлората ни. Колко щастливо съвпадение е, че един от най-добрите известни пребиотици е алое вера! Учените са толкова впечатлени от връзката между пре- и пробиотиците, че са дали на комбинацията името „синбиотици“. То демонстрира синергията между полезните бактерии и тяхната храна. Едва ли има по-добра комбинация от пре- и пробиотици от нашия Гел от алое вера и Форевър активен пробиотик. Заедно те са перфектният „синбиотик“ – нещо особено важно в стремежа ни да възстановим превеса от 85% или повече на здравословните бактерии в телата си.

 
Направете услуга на себе си и на хората, които обичате, като включите Форевър Активен Пробиотик® най-добрия източник на полезни микроорганизми на пазара в ежедневния си режим за добро здраве!

Forever Active Probiotic Pro-B
Форевър Активен Пробиотик ПРО-Б
30 капсули

кат. цена: 76.40 лева

цена с 5%: 72.50 лева 

Употреба:

По една перличка сутрин на гладно след дозата алое.

СЪСТАВКИ

Патентована пробиотична комбинация с 8 млрд. CFU (единици, формиращи колонии): бифидобактериум лактис (5,2 млн./30 mg), лактобацилус рамнозус (1,15 млн. / 20 mg), лактобацилус реутери (580 млн. / 10 mg), лактобацилус ацидофилус (580 млн. / 8 mg), бифидобактериум лонгум (200 млн. / 5 mg), бифидобактериум бифидум (290 млн. / 5 mg); хидролизиран царевичен декстрин, фруктоолигозахариди, глазиращ агент (хидроксипропил метилцелулоза), антислепващ агент (магнезиев стеарат, силициев диоксид), оцветител (титаниев диоксид).

bottom of page