top of page
2021_04_Sunscreen1.png
 • Широк спектър SPF защита от UVA и UVB лъчите!

 • Отлично предпазва благодарение на натурален цинков оксид!

 • Едновременно успокоява, овлажнява и защитава благодарение на чистото алое вера и витамин Е!

 • Гарантира 80 минути водоустойчивост!

Алое сънскрийн съдържа авангардна комбинация, включваща натурален цинков оксид без наночастици и с напредничава покривна технология. Нанася се с лекота, предлага отлична слънцезащита и не оставя мазно или лепкаво усещане.

 

С новия слънцезащитен алое лосион можете да отидете навсякъде, където слънцето грее, благодарение на широкоспектърната защита с фактор 30, която предпазва кожата ви от ултравиолетовите лъчи тип А и тип В. UVA представляват 95% от лъчението, стигащо до Земята. Те проникват дълбоко в кожата и играят сериозна роля за стареенето и образуването на бръчки. ​

UVB лъчите имат по-разрушително действие върху външните слоеве на кожата и причиняват зачервяване и изгаряне. Ефектът им е още по-вреден, когато е подсилен от висока надморска височина, отразяващи повърхности, сняг и лед, които в някои случаи могат и да удвоят действието им.

Но не само прогресивната технология за предпазване от слънцето превръща Алое сънскрийн в незаменим продукт – чистото алое вера от собствените ни плантации подхранва кожата, запазва влагата в нея и я успокоява. Използваме само най-висококачествения гел от вътрешността на листата за облекчаване и закрила на вашата кожа. Допълнително подсилихме защитата с витамин Е, който се бори с вредите, нанасяни от свободните радикали, омекотява и прониква дълбоко за интензивно овлажняване. 

 

Алое сънскрийн е водоустойчив 80 минути. Възползвайте се от пълния защитен ефект, като нанасяте обилно и редовно, когато сте на слънце. Поели към висок планински връх или просто наслаждаващи се на отморяващ излет на открито, бъдете спокойни, че цялото ви семейство може да се радва на слънцето, защитено от Алое сънскрийн. 

КАКВО Е SPF (Sunburn Protection Factor)?

SPF или Фактор за предпазване от слънчево изгаряне, е начин да се измери доколко едно средство за слънцезащита предпазва кожата от ултравиолетови лъчи тип UVB – видът облъчване, което причинява слънчево изгаряне и може да доведе до рак на кожата.


За най-добра защита експертите препоръчват употребата на слънцезащитни средства с фактор минимум 15, нанасянето им в подходящо количество (2мг/кв.см кожа или около 30 грама за цялостно покритие на тялото) и ново нанасяне на всеки 2 часа.


Скалата на слънцезащитните фактори не е линейна:

 • Фактор 15 блокира 93% от лъчите UVB 

 • Фактор 30 блокира 97% от лъчите UVB 

 • Фактор 50 блокира 98% от лъчите UVB 

Така погледнато, слънцезащитните средства с фактор 30 ви осигуряват само с 4% повече защита от слънцезащитните средства с фактор 15. Или, казано по друг начин:

 • Слънцезащитните средства с фактор 15 (93% защита) позволяват на 7 от 100 фотона да преминат.

 • Слънцезащитните средства с фактор 30 (97% защита) позволяват на 3 от 100 фотона да преминат.

Така, макар да не удвоявате степента на защита, слънцезащитните средства с фактор 30 ще блокират половината облъчване, което слънцезащитните средства с фактор 15 биха пропуснали в кожата ви.


Ето защо повечето дерматолози препоръчват средства за защита с фактор SPF 15 или 30. Слънцезащитните средства с наистина висок фактор, например SPF75 или SPF100, не предлагат значително по-силна защита от средствата с фактор 30 и се счита, че всъщност подвеждат хората да си мислят, че са по-защитени отколкото са в действителност. По тази причина FDA (Администрацията за храните и лекарствата на САЩ) не допуска да се отбелязва на слънцезащитни средства нищо повече от SPF30+. Средства с такъв етикет се считат за нарушение.

Най-важното е да запомните, че факторът измерва само доколко слънцезащитните средства ви предпазват от ултравиолетови лъчи тип UVB!

СЪВЕТИ

 • Запомнете – няма безопасен или здравословен тен. (Получаването на тен показва, че кожата вече е увредена и се опитва да се защити.)

 • Предприемайте разумни предпазни мерки, за да избегнете слънчеви изгаряния, особено при децата.

 • Ограничете излагането на слънчева радиация, когато не сте защитени, особено през четирите часа около пладне.

 • Стойте на сянка винаги когато можете, но не забравяйте, че слънчеви изгаряния са възможни дори при частична сянка.

 • Запомнете, че слънчеви изгаряния могат да се получат докато плувате и те са по-чести, когато има високо ниво на отразена ултравиолетова радиация, например от сняг или пясък.

 • Носете подходяща шапка с широка периферия, за да намалите контакта със слънцето на лицето, главата и врата.

 • Покрийте изложената на слънце кожа, например с риза с дълги ръкави.

 • Слънчевите очила трябва да изключват както директен, така и периферен контакт на очите със слънчевите лъчи.

 • Използвайте непропускащи слънчевите лъчи препарати и такива с висок защитен фактор (30) за изложената на слънце кожа. Нанасяйте ги обилно и редовно.

 • Запомнете, че някои лекарства и козметични препарати могат да увеличат чувствителността ви към слънцето.

форевър алое сънскрийн spf фактор spf30

Forever Aloe Sunscreen
Форевър Алое сънскрийн
118 мл

кат. цена: 45.28 лева

цена с отстъпка: 43.02 лева 

Употреба:

Нанесете лосиона обилно 15-30 мин. преди показване на слънце. Средно количество за нанасяне по цялото тяло на възрастен = 6 чаени лъжички (около 36 g). Нанасянето на по-малко количество сериозно намалява нивото на защита. Нанасяйте повторно след дълъг престой във вода, обилно потене и избърсване с кърпа.

Източници:

https://www.skincancer.org/skin-cancer-information/ask-the-experts/does-a-higher-spf-sunscreen-always-protect-your-skin-better

ИСКАМ КОНСУЛТАЦИЯ
bottom of page