top of page

ПРЕДИ, ПО ВРЕМЕ И СЛЕД БРЕМЕННОСТТА



Често чувам млади двойки да казват "искаме да имаме деца!", "опитвам се да забременея, но без успех." Напоследък такива проблеми често са тема на дискусии, често сред младите хора. Дали това означава, че днес тези трудности и/или усложнения са по-чести, отколкото преди? Всъщност статистиката показва, че все повече млади хора изглежда срещат различни проблеми, докато се опитват да имат деца. Има много причини за това, много от които се намират в самите хора. Разбира се, нашата неблагоприятна среда има голяма вина: добър хранителен режим и ниски нива на стрес са от решаващо значение. Освен това, много се говори и за предотвратяването на различни заболявания.


Много е важно да се замислим за значението на разумната и съзнателна подготовка на нашето тяло за бременност. Позволете ми накратко да поговоря по въпроса.


Очевидно е, че от решаващо значение за здравословна бременност са здрави родители - и двамата родители. Само здрави органи са в състояние да произвеждат здрави репродуктивни клетки - с други думи - яйцеклетка и сперматозоиди. След това всичко зависи от здравето на майката - дали оплодената яйце клетка ще намери благоприятни условия в матката? Поради това е изключително важно внимателно да погледнете собственото си здраве, да си направите основни изследвания на кръв и урина.


И там е идеалният момент да се възползвате от това, което Форевър Ливинг може да ви предложи. Приемането на Aloe Vera Gel и Forever Daily ежедневно e много полезно, когато имаме хранителни дефицити. Зелените поля (Fields of Greens) увеличават нивата на хемоглобина, като същевременно имат положителен ефект и върху храносмилането. Особено важно е да се съсредоточите и върху лечението на всички инфекции - това е от съществено значение особено през първите три месеца на бременността, тъй като това е периода н т.нар. "органогенезата", което означава, че по време на първите дванадесет седмици се оформят всички жизненоважни органи на детето.



Пълноценна бременност с Форевър Ливинг Продъктс

Задължително е да се избягва контактуването с болни хора, за да няма никаква простуда, кашлица или болки в гърлото през това време. Бебето продължава да расте и да се развива в хода на цялата бременност и е много важно да не бъде изложено на патогенни микроби в матката. Бебето ви има нужда само от постоянна и стабилна храна, за да расте и да се развива в хармония.

Единственият "доставчик" за бебето е неговата собствена майка. Поради тази причина всичко сега зависи от хранителния режим на майката, който трябва да бъде нормален, само с няколко възможни изменения. Първо и преди всичко храната трябва да е разнообразна и да включва от всички хранителни групи, за да се гарантира приемането на всички основни хранителни вещества. Храната може да бъде обогатен с допълнителни порции от протеин, плодове и зеленчуци. По време на по-късните етапи на бременността, храненията трябва да бъдат по-малки и по-чести. Така ще се избегнат киселини, болезнено подуване на корема и чревни колики.



И накрая, един много важен съвет: не забравяйте да пиете много вода по време на цялата бременност. Това е важно за майката и бебето. Кожата на бременните жени се нуждае от изобилие от вода, тъй като сухата кожа лесно губи своята еластичност. В края на краищата кожата трябва да е лесно разтеглива, заедно с нарастващия корем. Пиенето на големи количества вода е най-добрият, естествен начин за предотвратяване на стрии. Гърдите също трябва да бъдат третирани с внимание, тъй като и те се увеличават. В допълнение към пиенето на много вода, Форевър предлага някои отлични продукти, които помагат за подхранване на кожата.


Има много продукти на Форевър Ливинг Продъктс, които могат да се използват всеки ден за подхранване на кожата по време на бременност.


- Aloe Hand Soap & Face – течен сапун рН-балансиран, недразнещ, с антибактериално и противогъбично действие, чудесен интимен гел и също се препоръчва и за деликатната кожа на новородено бебе; формула без сълзи.


- Forever Bright Toothgel – идеалната паста за зъби за цялото семейство; бъдещите майка се нуждаят от нея, защото лекува раздразнението и кървенето на венците и не съдържа вредния флуор.


- Aloe Ever Shield – сух дезодорант без вредните алуминиеви соли. Радвайте се на свежестта без да се притеснявате за вредни токсични вещества по време на бремеността и кърменето.


- Sonya Skincare и Aloe Fleur de Jouvence - натурална и нежна грижа за лицето на майката, която съчетава пълната сила на чистия, стабилизиран гел от алое вера с натурални овлажнители, емулгатори и колаген.


- Alpha E-factor - за лицето, особено през есенно-зимния период, както и за предпазване от стрии. Течен регенериращ серум за лице и тяло с алое, витамини и масла, които омекотяват и хидратират кожата, и я предпазват от неблаготворното влияние на околната среда.


- Aloe Sunscreen - крем или спрей с SPF 30, идеални за всеки сезон, със силно водоустойчива формула и изключително удобни за нанасяне. Особено подходящ за бъдещите майки да предпазят кожата си от тъмни петна и бенки, а след това и за предпазване на нежната кожа на мъниците.

- Aloe Body Toning Kit – комплект кремове с билкови комплекси и природни загряващи агенти, които са вашите "тайни оръжия" във войната срещу появата на целулит и стрии, препоръчва се да се използва върху бедрата и стомаха.


- Aloe Vera Gelly и Aloe MSM Gel - перфектните "партньори", могат да се прилагат заедно (за по-добри резултати) на краката, които трябва да повдигате на по-високо, докато си почивате.


ПРИЕМ НА ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ НА ФОРЕВЪР НА ВСЕКИ ЕТАП ОТ БРЕМЕННОСТТА:


ПРЕДИ ДА ЗАБРЕМЕНЕЯ:


1. Aloe Vera Gel – започнете да пиете алое вера няколко месеца преди бременността, за да се прочисти тяло ви. Още по-доволни и по-ефективно ще бъде да направите 9-дневната програма за детоксикация на организма Clean 9.

2. Forever Daily - идеално балансирана комбинация от 55 нутриента, сред които незаменими витамини и минерали; съдържа натурални фитонутриенти, биофлавоноиди, съвременни антиоксиданти и патентована комбинация от плодове и зеленчуци, които подхранват и защитават организма, като попълват липсите във всекидневното хранене и осигуряват оптимално здраве и жизненост. Задължителен е приемът на Форевър Дейли, заради това, че съдържа фолат. Ако жените имат достатъчно фолиева киселина в тялото си преди да забременеят този витамин може да понижи риска от появяване на увреждания на мозъка на бебето (anencephaly) или на гръбнака му (spina bifida). Макар да се съдържа в много храни, естествените нива на фолат не са достатъчни, затова се препоръчва от няколко месеца преди забременяване до края на 12 седмица да се приемат 400 mcg фолиева киселина на ден във вид на таблетки.

3. A-B-Care - хранителна добавка с витамин А, Е и селен с натурален произход. Освен, че ви осигуряват мощни антиоксиданти, жизненоважни за здрава кожа, коса и очи, за жените, които планират бременност, е особено важно да приемат по-високи дози витамин Е, тъй като той е изключително важен за мускулатурата и нервната тъкан, и особено половите органи: образуването на полови хормони, оплождането и износването на плода. Той допринася за здравето на новите клетки, които се развиват в бебето, и подпомага изхвърлянето на токсините от майчиния организъм. Селенът също играе много важна роля за потентността и се прилага за профилактика на безплодие.Мъжете също се нуждаят от по-голямо количество селен, тъй като значителна част от него се изхвърля заедно със спермата. Този минерал участва в производството на т.нар. селенопротеини, които са необходими за обмяната на хормоните на щитовидната жлеза, в репродуктивните функции и в развитието и функционирането на мускулите.

4. Vit♂lize за Него - включва и смес от хранителни съставки, специално подбрани и балансирани за подкрепа на здравето на мъжа, функциите на простатата и производството на хормони. Съдържа така важните селен, цинк и витамин С, които повишават нивото на тестостерон и увеличават броя на сперматозоидите. Проучванията показват, че мъжете, които вземат селен дневно в продължение на период от три месеца, са имали значително нарастване на подвижността на сперматозоидите като по този начин се подобрява плодовитостта при мъжете.

5. Multi-maca - маката е известна като перуанския женшен. Според съвременните изследвания маката може да окаже благоприятно въздействие върху либидото, сексуалната потентност и енергия. Легендарното въздействие на маката върху сексуалната потентност вероятно се дължи на високата концентрация на протеини и други жизненоважни хранителни вещества. Голяма част от протеиновото съдържание на перуанския корен е под формата на аминокиселини, необходими за много процеси в човешкия организъм, сред които и сексуалните функции и плодовитостта.


!! Важно !! Задължително е да посетите гинеколог и да направите определени изследвания още щом решите да "работите" за бебе: http://www.invitro-plovdiv.com/



ПО ВРЕМЕ НА БРЕМЕННОСТТА:


Седмици 0-8

За да се преборите с умората, хранете се редовно, но здравословно. Ако се чувствате много изтощена, анемията е възможна причина – проверете нивото на желязо в кръвта. Продължете с приема на Forever Daily до края и след бременността, заради богатия коктейл от 55 нутриента, включително задължителния фолат (по две таблетки на ден). Естествени източници на фолат са брюкселско зеле, авокадо, аспержи, цвекло, спанак, портокали, пълнозърнест хляб. За закуска може да хапвате от нашия чудесен шейк - Forever Lite Ultra. Той осигуряват 100% от множество витамини и минерали, доставя 18 важни аминокиселини, включително и важните есенциални, незаминими, които организмът ни не произвежда.

В първите три месеца направете почивка с пиенето на гел от алое - може да пийвате по малко, ако имате киселини или газове. Препоръчва се да замените гела от алое с Forever Pomesteen Power - патентована формула от плодови сокове и екстракти от боровинки, нар, круша, мангостан, малина, къпина и гроздово семе, които имат изключително високо антиоксидантно и имуноподдържащо действие. Приемайте до края на бременността от 30мл. до 60мл. на ден, разтворен в чаша вода, за да се предпазите и от гъбични и бактериални инфекции, цистит и други.

От четвъртия месец подновете отново приема (по 30мл. на ден), ако имате симптоми на запек и чести киселини.


Седмици 9 - 12

През тези седмици ще завърши развитието на цялостната структура на бебето. Магнезият е важен за правилния растеж на костите, създаването и възстановяването на тъканите и здравето на всички мускули, включително и на матката ви. Намира се в изобилие в салатите, ядките, соята, семената (особено тиквено и слънчогледово) и пълнозърнестия хляб. Витамин А е необходим за здравето на кожата, дробовете и стомашно-чревния тракт на бебето. През първите три месеца, бебето изгражда запаса си от витамин А, затова яжте повече моркови (поляти със зехтин), манго, спанак и тиква. По това време много жени страдат от сутрешно (или целодневно) прилошаване. Ако повръщате често и не можете да задържите храна, говорете с лекаря си. Ето някои начини да се справите сами с умереното прилошаване: oбикновените бисквити може да ви помогнат; продуктите, съдържащи джинджифил, облекчават гаденето при редовна консумация; между храненията хапвайте нещо малко и с неутрален вкус - ядки, сушени плодове, пресни плодове; не преяждайте, но не оставайте гладни.


Седмици 13 - 16

Разнообразната и пълноценна диета е все така важна. Някои от най-ценните хранителни вещества за бебето сега са витамин Д и омега-3-мастни киселини, които са важни за развитието на мозъка, очите и нервната система. Около 14 г.с. щитовидната жлеза на бебето започва да функционира, затова имате нужда от достатъчно йод. Най-добрите източници и на трите вещества са рибата и морските дарове. Силно ви препоръчваме в приема на добавки да включите и нашия Forever Arctic Sea - съдържа патентована смес от масло от калмари, богато на DHA-омега мастни киселини, ултра-чисто омега-3 рибено масло и олеинова киселина от зехтин (омега 9) в идеалната пропорция, произведени по специална патентовата технология за извличане на тежките метали.

Следвайте апетита си и помнете, че нуждите ви от калории още не са се увеличили, затова не преяждайте и не се хранете за двама.


Седмици 17 - 19

Бебето се нуждае от достатъчно витамин Д и калций за здрави кости и зъби. Добър източник на витамин Д е рибата, или, ако не можете да ядете риба, яйцата. При умерено излагане на слънце организмът също синтезира витамин Д, но не забравяйте рисковете от слънчево изгаряне и ползвайте защитен лосион. Половин час на слънце е достатъчен за синтезиране на цялото необходимо ви количество витамин Д. Освен за зъбите и костите, калцият е отговорен за проводимостта на нервите и съкращаването на мускулите. Приемът на достатъчно калций намалява и риска от високо кръвно налягане през бременността, прееклампсия и да не изпадате в лошо настроение и депресия. Яжте достатъчно млечни продукти, както и консервирана риба с костите. Богати на калций са също храни като бадеми, сушени кайсии и смокини, боб, леща и нахут, спанак. Включете допълнителен прием на калций под формата на калциев цитрат (формула, която се усвоява и отлага в костите) - Forever Calcium - уникална формула, която предлага така необходимия за здравето ви калций, в съчетание с патентовани форми на магнезий, цинк, манган и мед, плюс витамини С и D, за гарантирано максимално усвояване


Седмици 20 - 24

Въпреки че някои лекари изписват допълнителни желязо на всички бременни, не всеки има нужда от тях, и те могат да доведат до констипация. Кръвните изследвания ще покажат дали имате нужда от добавка за увеличаване приема на желязо, но ако е над 100 г/л ви препоръчваме да увеличите първо консумацията на богати на желязо храни като нетлъсто червено месо или пилешко, боб, леща. Важно!! Достатъчният прием на Витамин С е условие за доброто усвояване на желязото, така че доверете се на Forever Absorbent-C, изцяло натурален витамин С, примесен с овесени трици за 100% удължено усвояване.


Седмици 25 – 28

Киселините в стомаха са често срещано оплакване на този етап. За да смекчите ефекта, яжте често по малко, вместо две-три обилни хранения. Избягвайте пикантни, мазни храни, газирани напитки, кафе и червено вино, защото засилват киселините. Може да пийвате по малко гел от алое - веднага облекчава и потучава киселинността и дискомфорта. Растителните влакна са важни за здравия стомашно-чревен тракт и предотвратяването на констипацията, която е често явление през бременността. Освен това те поддържат постоянно нивото на кръвната захар. Има два вида растителни влакна – разтворими и неразтворими, като и двата вида са необходими. Разтворимите ви засищат и поддържат кръвната захар, а неразтворимите улесняват движенията на червата и очистването на организма. Източници на разтворими влакна са ябълките, крушите, лещата, овеса, ръжения хляб. Източници на неразтворими влакна са бобът, лещата, пълнозърнестите хлябове и зелените листни зеленчуци, плодовете.

Много внимавайте със запека, защото той води до появявата и болезнените хемороиди. Ако имате проблеми с газове, киселини, запек, веднага започнете приема на Forever Probiotic - една малка перличка пробиотик на ден поддържа балансирана и здрава храносмилателна система и допринася за усвояването на хранителни вещества и засилване на имунната система. Помислете и за нашата зелена добавка Fields of Greens(Зелени поля) – отразява се чудесно на нивата на хемоглобина, както и на доброто храносмилане.


Седмици 29 - 32

Ненаситените мастни киселини са необходими през целия живот, но са особено важни по време на бременността. Омега-3-мастните киселини подпомагат развитието на мозъка и нервната система, очите и кръвта. Те са най-необходими през последния триместър, когато мозъкът на бебето нараства бързо. Добри източници са мазните риби като скумрия, сьомга и херинга, зелените листни зеленчуци, ядките и семената. Ако досега не сте започнали, включете и нашия Forever Arctic Sea - съдържа патентована смес от масло от калмари, богато на DHA-омега мастни киселини, ултра-чисто омега-3 рибено масло и олеинова киселина от зехтин (омега 9) в идеалната пропорция, произведени по специална патентовата технология за извличане на тежките метали.


Седмици 33 – 36

Бебето ви вече е напълно оформено и складира мастни депозити, подготвяйки се за външния свят. Разнообразното меню, богато на зеленчуци и плодове, ще помогне за допълнителното развитие на имунната система на бебето. Продължете с приема на Forever Daily, Forever Arctic Sea и включете и Forever Active Probiotic. Освен, че са важни за храносмилането и имунитета ви, приема на пробиотици от майката в последнияедин-два месеца на бремеността научно доказано предотвратява появата на алергични заболявания, астма, атопичен дерматит.


Седмици 37 – 40

Ако това е първата ви бременност, главата на бебето ще се спусне по-ниско в таза през следващите седмици, което ще облекчи малко храносмилането ви. На този етап започва оформянето на защитна обвивка от миелин около нервите на бебето, процес, който ще продължи и след раждането. Необходим за това е витамин В12, който се намира почти изключително в животинските продукти. Приемайте редовно нетлъсто месо и пилешко и нискомаслени млечни продукти. Продължете с приема на Forever Daily. Витамин К е важен за кръвосъсирването, особено при раждане. Можете да го получите от зелени зеленчуци, включително броколи, спанак, брюкселско зеле, карфиол, зелен фасул, пълнозърнест хляб.

Продължете да приемате Forever Active Probiotic и Forever Arctic Sea.



СЛЕД БРЕМЕННОСТТА И ПО ВРЕМЕ НА КЪРМЕНЕ:


Продължете да приемате Forever Daily, Forever Active Probiotic и Forever Arctic Sea.


Кърменето изисква допълнително количество калций - включете и Forever Calcium. Кърмещите майки продължават да се нуждаят от 1200 mg. калций дневно след раждане на бебето. По време на бременността тялото на майката се опитва да “складира” необходим за образуване на кърмата калций. Когато бебето суче, в организма се засилва необходимостта от калций, за да може да се осигури повече кърма. Вие ще се нуждаете от силно питателна диета. Млякото е един от най-добрите източници на калций. Една чаша мляко Ви осигурява около 300 mg. калций. Други подходящи източници са: киселото мляко, сиренето, къдравото зеле, ряпата, а също така сьомгата и сардините. След раждане на бебето, приемайте калций за себе си. Не губете Вашия “навик” за дневното количество калций, само защото вече сте родила или сте спряла да кърмите.



СЛЕД КАТО СПРЕТЕ ДА КЪРМИТЕ:


Едва сега моментът е подходящ да направите програмата Clean 9 или цялата програма F.I.T, за да прочистете организма си и да се разделите трайно с натрупаните през бременността килограми.


Ако имате проблеми и с косата и ноктите, нека сутрешното ви алое бъде Forever Freedom, заедно с Forever Nature-Min – осигурява минерали в идеално балансирано съотношение за максимална ефективност; съдържа минерали от естествен утайка от морското дъно; много добре повлияват следродилната депресия и спират опадването на коса.



При симптоми на настинка, неразположение или грип преди, по време и след бременността, се доверете на желязната комбинация от:

- Forever Echinacea Supreme - ехинацея, която действа на клетъчно ниво и има способността да улавя и капсулова вируса преди да се е размножил и разпространил в организма.

- Forever Absorbent C - витамин С с удължено 100% усвояване.

- Forever Bee Propolis - пчелен прополис, естествен антибиотик.

- Forever Pomesteen Power - патентована формула от плодови сокове и екстракти от нар, круша, мангостан, малина, къпина, синя боровинка и гроздово семе, които имат изключително високо антиоксидантно и имуноподдържащо действие.



ВРЪЗКА С МЕН:

тел.: +359 887 786 147

e-mail: jeanna.tokova@gmail.com



bottom of page