top of page

Как да направиш рестарт за тялото и душата само за 9 дни?

"Красотата започва в момента, в който решиш да бъдеш себе си.",

Коко Шанел

А замисляли сте се каква е красивата жена? Усмихната, уверена, устремена, стилна....дай ми и твоето определение.



​Точно преди седмица излязох на сцената, за да вдъхновя над 200 човека да развиват по-успешно бизнеса си с прекрасните продукти, които ни осигурява нашият партньор Форевър Ливинг. И чувството да излезеш от зоната си на комфорт - да бъдеш лектор пред много хора, е уникално - когато се подготвиш, когато имаш точните хора, които ти помагат да изглеждаш стилно и да си напълно спокоен на сцената, когато имаш всички необходими познания и натрупан опит, за да бъдеш въздействащ - събираш смелостта да го правиш по-често :)


Така че ето я и голямата новина :) За да вдъхновя повече жени да поемат по своя път на промяната към мечтаното и уверено "Аз" - започвам и серия от чудесни и много полезни уъркшопи с моите партньори (и приятели) в различни сфери от живота.

Първото събитие, което организираме, е заедно с моя личен имидж консултант - Руми Величкова. Уъркшопът ще бъде за детокс на тялото и на гардероба и ще се проведе на 15 ноември, сряда, от 18'00 часа в The View Restaurant София, бул. Витоша 89Б, етаж 24. Повярвай - не е за изпускане :) Повече за събитието и как да се запишеш виж във фейсбук - "Детокс на тялото и на гардероба".


Също така днес реших накратко да ти разкажа за нашата чудесна програма - 9-дневен режим, за който може да си чувал, а може би - не. Защото за мен е важно човек да е информиран, че има решение, което може трайно да му помогне да се чувства и да изглежда много по-добре.


Да, програмата се казва КЛИЙН 9 или да се прочистиш за 9 дни :) И не само ще ти помогне да прочистиш тялото си на физическо ниво - също ще те зареди с много енергия и сила, ще засияеш и ще ти даде невероятен емоционален рестарт. Заслужава си, нали!


Всеки ден получавам запитване за режима и тук ще се опитам накратко да отговоря на повечето въпроси, които ми задават и които най-вероятно биха възникнали и на теб.



Как работи КЛИЙН 9?


И в това Форевър Ф.И.Т. се различава от повечето стандартни режими за отслабване. Тук стремежът е не да караме тялото да отслабва чрез рязко намаляване на приема на храна, а да възстановим обмяната на веществата – така че не само да постигнем желаното тегло, но и да го задържим трайно.

КЛИЙН 9 ни учи как да препрограмираме лошите си навици за хранене и движение. Благодарение на програмата пречистваме и подготвяме тялото си за оптимално усвояване на хранителни вещества, стартираме процеса на отслабване чрез изгаряне на мазнини и възстановяваме метаболизма си. Всъщност възстановяването на метаболизма е една от крайните цели на програмата за контрол на теглото Форевър Ф.И.Т.. Именно нарушеният метаболизъм е една от основните причини за поддържането на наднормено тегло, а една от най-честите причини за нарушена обмяна на веществата – са драстичните гладувания.



Как да използвам програмата КЛИЙН 9?


КЛИЙН 9, както вече разбра, е 9-дневен хранителен режим. Всички подробности какво, кога и как се приема са подробно описани в наръчника, който идва в комплект с пакета с добавките. Избери си девет поредни дни, през които знаеш, че няма да има поводи за купони. Деветте дни са разделени в две части:


​1. ден 1 и ден 2 - приемат се основно гела от алое вера, богатия протеинов шейк за заместване на едно хранене и добавките за потискане на апетита и изгаряне на мазнините, плюс имаш позволени плодове и зеленчуци, с които да заситиш при нужда. 2. от ден 3 до ден 9 - продължаваш да приемаш добавките по план и вече включваш едно хранене до 600 калории, което например, за твое успокоение, е една голяма богата салата и парче риба на скара (ако си спортист или тренираш активно може да приемаш и до 1000 калории).


Кога да започна програмата КЛИЙН 9?


Започни програмата, когато имаш няколко спокойни по-свободни дни, особено за първите два дни от програмата. Може да започнеш в събота, когато ще може да почиваш и да спиш повече. През първите два дни се усещат странични ефекти на т.нар. детоксикацията като главоболие, втрисане, потене и други, поради което е препоръчително да си спокоен. Сънят и пиенето на много вода са единственият начин да се справиш със симптомите на пречистването. Така на третия ден - в понеделник ще отидеш на работа по-лек, по-силен, изпълнен с енергия.


В същото време опитът ни е показал, че има хората с динамично работно ежедневие, които лесно понасят да започнат програмата и в понеделник т.е. през работен ден, и така покрай много задачи и ангажименти - понасят много по-леко първите два дни.

Така че оставям решението - кога - на теб!


Можеш да започнеш подготовката за режима и седмица по-рано като включиш алое за пиене всяка сутрин и ограничиш и дори спреш кафето, чая, алкохола, цигарите.



Може ли да се направи програмата без гела от алое вера?


Прочистващият ефект на програмата се базира основно на действието и полезните вещества в гела от алое вера, така че не може да направиш КЛИЙН 9 без него.


Какъв е вкусът на гела от алое вера?


Вкусът е натурален, леко стипчив, без подсладители и други подобрители; вкус, с който се свиква и дори става любим.


Мога ли да пия чай или кафе по време на КЛИЙН 9?


Не се препоръчва - все пак правиш прочистване. Дори е желателно да намалиш и дори да спреш приема на кафе, чай с кофеин, газирани напитки, алкохол, сладки и мазни храни поне 3-4 дни преди да започнеш програмата. И ако все пак обичаш аромата на кафе сутрин - не се лишавай от това удоволствие. Кафето изпито в първите 15 минути казват, че има алкално действие. И още един съвет - добавката Форевър Търм в пакета съдържа достатъчно кофеин, така че може изобщо да нямаш "глад" за кафе - наблюдавай се.


​​

Пакетът съдържа ли наръчник?


Да, ще имаш наръчник, който ще те напътства стъпка по стъпка. Натисни тук за пълния Наръчник.



Започнах програмата, но сутрин след като изпия дозата алое, съм сит и не мога да изпия шейка. Ще се отрази ли това на резултатите ми?


Винаги е по-добре да се следват инструкциите. Често хора, които нямат навика да закусват, имат проблем да изядат шейка. Ти формираш нови навици, така че е добре да хапнеш и шейка. Не случайно по програма започваме деня с протеинова закуска - тя ще те предпази от пикове и спадове в кръвната захар, които биха изострили сериозно глада ти за сладко. Дозата шейк може да се направи с вода, ядково мляко или кисело мляко (аз лично го предпочитам с кисело мляко, овесени ядки и чия).



Колко килограма ще отслабна по време на програмата?


Един от най-често задаваните въпроси и истината е, че всичко е индивидуално. Например аз свалям средно по три килограма, което е нормалното. Но има хора, които са сваляли и по повече. Това, което е по-важно - в режим КЛИЙН9 клетките и мускулите са нахранени и в резултат се изгарят мазнини, топят се обиколки и хората свалят размери в дрехите. Знаеш, че мазнините тежат в пъти по-малко от мускулната маса, ето защо кантарът не е съществен показател. Ако след 9-я ден продължиш с програмата F15 - повярвай, че със сигурност ще имаш нужда от нов гардероб.


Защо е важно да има физическо натоварване по време на програмата?


Физическото натоварване повишава енергията, засилва метаболизма и дренажа на лимфната система и те разсейва от мислите за храна. С програмата трябва да се научиш на още един навик - да спортуваш, да имаш движение. Не е задължително да спортуваш в зала. Достатъчно е 30 минути движение на ден. Може да е изкачване на стълбите, леки упражнения вкъщи, разходка - 15 минути преди работа и 15 минути след. Разбирам, че спортът може да не ти е любим, но ако искаш да свалиш и някой друг килограм, а не само да прочистиш тялото си - знаеш, че храненето и движението вървят ръка за ръка. Така че моля те намери своя начин да включиш движението в ежедневието си - ще имаш още по-добри резултати на деветия ден!


Колко вода трябва да пия?


Хидратацията е изключително важна, когато правиш прочистване. Особено в първите дни, когато се усещат симптоми като главоболие, отпадналост и други. Препоръчва се да се изпиват поне по 2 литра вода на ден - още един навик, който трябва да си създадеш. И за да ти е максимално лесно - просто си носи бутилка вода от 1,5л. навсякъде с теб и няма да усетиш кога ще си я изпил. В това количество не се броят други течности. Газираните и подсладените напитки са забранени.


След програмата трябва да пиеш по още една чаша вода допълнително за всяка чаша кафе, чай и вино, които ще приемеш. Ако ти е трудно с водата, може да пиеш чая с цветчета от алое на Форевър (едно пакетче е достатъчно за 800мл. до 1л. вода).



Какво мога да ям по време на програмата?


В наръчника са описани позволени плодове и зеленчуци, едни от които могат да се хапват неограничено, а други - в умерени количества, като може да ги консумирате още от ден 1 на режима. От ден 3 се включва едно хранене от по 600ккал на ден - може да е за обяд или за вечеря. В наръчника има идеи за менюто ти, както и калкулатор на калориите. Старай се 70% от чинията ти винаги да е пълна със зеленчуци и те да са преобладаващата част от дневното меню! Разбира се, следи и моя блог, фейсбук група и фейсбук страница за още рецепти, съвети и идеи.


Старай се в менюто ти да преобладават:

  • голямо разнообразие от плодове и зеленчуци под формата на фрешове, смутита, салати, салати-ястия, зеленчукови супи и яхнии

  • пробиотични храни, като кисело мляко;

  • комплекс от фибри и билки, които да подпомогнат процеса на детоксикация;

  • качествени мазнини, като авокадо, ленено семе, зехтин, кокосово масло.

Консумирай разумно:

  • месо;

  • пълнозърнести храни приготвени с квас;​

  • зряли сирена.

Избягвай:

  • рафинирани храни (бяло брашно, бял ориз, бяла захар);

  • рафинирани и транс мазнини;

  • газирани безалкохолни.


Колко скоро мога да повторя програмата КЛИЙН 9?


Препоръчва се да са минали поне 6-8 седмица между две програми. Най-добрият вариант е да продължиш с другите наши програми F15 и VITAL5, с които ще затвърдиш придобитите нови здравословни навици.



КЛИЙН 9 дали наистина работи?


ДА, напълно! И все пак това е програма за прочистване, не за магическо сваляне на килограми. Отслабването е като бонус и със сигурност продължава и след 9-я ден. Хората усещат невероятен прилив на енергия, тонус, по-чиста и свежа кожа, сваляне в обиколки.



Безопасна ли е програмата?


Програмата КЛИЙН 9 е напълно безопасна. Планът е резултат на дългогодишни проучвания на нутриционисти, одобрена е от специалисти и е разрешена за продажба от здравните институции в над 155 държави, в които Форевър присъства. Програмата е така разработена, че е от много малкото на пазара, които ти осигуряват всички необходими дневни дози витамини, минерали и аминокиселини, макар че си в режим. В случай, че имаш заболяване, мола да се консултираш с лекуващия лекар.



Подходяща ли е за мен тази програма?


Пречистващите програми са подходящи почти за всички. Не прави такъв тип програми ако си бременна, кърмиш или имаш специфично заболяване. Ако не си сигурен или приемаш някакви медикаменти, моля консултирай се с лекуващия си лекар преди да започнеш какъвто и да е тип програма или режим.


​​

Има ли минималната възраст за КЛИЙН9?


Да, препоръчва се да си на поне 18 години. При деца с наднормено тегло следва да се имат предвид психологични причини, степен на физическа активност и да се направи индивидуална програма с някои от продуктите на Форевър.


Откъде мога да купя програмата?


Програмата можеш да закупиш по един от двата начина описани тук - научи повече.


Как да продължа след 9-я ден?


Имаш няколко варианта според целите, които искаш да постигнеш.

Някои хора спират и продължават по стария начин, но аз ти препоръчвам да продължиш:


1. или с програмата Ф15, ако си свалил 2-4 килограма и желаеш да отслабнеш още 3-4 килограма, като включиш и физическа активност.

2. ако имаш повече килограми за сваляне и обиколки за топене - продължи с гел от алое вера за пиене, протеиновия шейк за закуска и гарсинията, и след месец-два отново направи КЛИЙН9. Така до достигане на желаните килограми, след което също можеш да продължиш с програмата Ф15 за стягане и оформяне или ВИТАЛ5 за пълно презареждане с най-полезните хранителни вещества.


Запомни, че КЛИЙН9 е програма насочена основно към изчистване на тялото от токсини и подготовката му за трайно отслабване в дългосрочен план.


Моля те, ако са ти възникнали и други въпроси, не се колебай да ме попиташ - така помагаш и на мен да бъда още по-полезна.

А аз съм винаги до теб, за да те напътствам и подкрепям :)

Жана


п.с. и ако на 15 ноември си в София, не пропускай нашето събитие "Детокс на тялото и на гардероба" с Руми :)






bottom of page