top of page

Защо Ганди е пиел алое вера по време на пости?

"Питаш ме кои са тайните сили, които ме поддържаха по време на дългите ми пости. Е, това беше моята непоклатима вяра в Бога, моят прост и скромен начин на живот и Алое, чиито ползи открих при пристигането си в Южна Африка ... "


Махатма Ганди















Знаеш ли, че листата на Алоето са дебели и месести и съдържат гел, който има безброй ползи за хората и животните?


Гелът от Алое вера съдържа: • 19 от 20-те аминокиселини, необходими на човешкото тяло. • Голям набор от витамини, включително витамин С, витамин А, витамини от група В и дори витамин В12. • Минерали, включително: калций, натрий, калий, желязо, хром, магнезий, манган, мед и цинк.

• Ензими. • Противовъзпалителни и болкоуспокояващи вещества.


Какво всъщност прави Алое вера за нас?

От една страна Алоето има невероятно благотворно действие върху лигавицата. Действа регенериращо и оздравително както на кожата отвън, така и на лигавицата, която покрива и нашите вътрешни органи - нашите черва, белите дробове и т.н. Също така действа и на имунната система - то е имуномодулатор т.е. балансира имунната система.


Или Алое вера помага на: 1. Храносмилателния тракт. Алоето има много благоприятен ефект върху функцията на червата - при запек, гастрит, колит, язва и т.н. Също така, защото постепенно прочиства токсините и остатъчните вещества, които затлачват червата ни, нашият храносмилателен тракт започват в пъти по-добре да абсорбира всички хранителни вещества, които приемаме от храната и добавките. А когато усвояваме, нашите клетки са нахранени и ние сме здрави и изпълнени с енергия!

2. Алое вера е пребиотик т.е. храна за пробиотиците, за да могат добрите бактерии да се размножават. Така помага и на имунната система, защото над 80% от имунните ни клетки се образуват в червата - когато чревният тракт е здрав, е силна и имунната система! 3. Кожни проблеми. Алое действа на кожата в дълбочина - чак до дермата. Там се произвеждат новите кожни клетки, които достигат до повърхността на кожата ни за около 21-28 дни. Алоето подхранва тези клетки, като гарантира, че клетките, които достигат до повърхността, са здрави.


Алое вера по естествен начин регулира наши жизнени функции, затова би било безценно да го включите във вашия хранителен режим, ако искате да се подсилите, да имате повече енергия, ако постите или спазвате определен хранителен режим или диета.


Ето някои ключови момента, които трябва да имате предвид, ако постите:

1. Супер хидратация: Пийте много чиста вода, билкови чайове и т.н. Хидратацията ще помогне да се намалят хормоните на стреса и да се стимулира подвижността на червата. Ако изпивате от 250мл до 500мл вода сутрин още при ставане и след това непрекъснато хидратирате тялото при пости или разтоварващи режими, това ще намали глада, ще стабилизира функциите на надбъбречните жлези и ще подпомогне вашата перисталтика.

2. Минерали: Имаме нужда от минерали, както за производството на енергия за клетките, за производството на надбъбречни хормони, така и за подобряване подвижността на червата При гладуване или диета с ниско съдържание на въглехидрати, ние действително изключваме натрия. Препоръчва се да добавите хималайска сол към водата, да използвате органични бульони, зелени прахове и т.н. по време на фазата на прочистване, за да осигурите адекватен прием на минерали. Може да включите добавката Nature-min (минерален комплекс в хелатна, усвояема форма) или добавката Зелени поля (Fields of Greens).

3. Пробиотици и пребиотици: Както по-горе изясних, пробиотичната добавка може да помогне да се подобри тонуса на червата и да се намали възпалението на червата, което би предизвикало надбъбречните жлези (пробвайте Активен пробиотик). А Алое вера е изключително полезен пребиотик и тоник за нашето тяло.


А защо не съчетаеш постите с нашия 9-дневен детокс режим с алое вера? Повече ще научиш в страницата: https://www.aloevera-bg.com/aloe-vera-clean9-c9 ?



Не се колебай да се свържеш с мен още днес,

С теб съм,

Жана

bottom of page