top of page

#MOvember - що е то?


АЛОЕ ВЕРА подкрепя MOvember!

Не, това не е правописна грешка. Тази дума е комбинация от "мустаци” и "ноември”. Целта на кампанията MOvember е да насърчи мъжете да пуснат мустаци през ноември с идеята, че ще се наложи да отделят малко повече време за себе си и за своето здраве.


Задаването на въпроса "Какво става с мустаците ти?” или "Защо си пуснал мустаци?" е чудесен начин да се привлече вниманието на хората към темата за мъжкото здраве.


На английски думата MOvember е комбинация от австралийската разговорна дума за мустак – „Mo“ и месец ноември (November). С други думи това е месецът на мустака, когато всеки мъж не се бръсне и оформя своя мустак. Макар и да звучи лесно, все пак това е предизвикателство.


Произлязъл от Австралия, „месецът на мустака“ добива бързо популярност в англоезичния свят. Макар и не винаги да се спазват точно формалните правила на австралийската фондация „MOvember“ – някои просто обръщат внимание на лицевото окосмяване, а не само на мустаците.


Целта не е просто привличане на вниманието и забавление, а и благотворителна, в полза на обществото. Задачата е да се привлече вниманието върху проблемите на мъжкото здраве и конкретно върху най-тежкото и за съжаление най-често мъжко заболяване – рака на простатата. Посланието е символично: Да се промени ”лицето на мъжкото здраве”, а именно мъжете да изградят интелигентен стил на живот с редовни профилактични прегледи и скрининг-тестове.


Интелигентният стил на живот означава:

  • Откажете цигарите.

  • Бъдете физически активни.

  • Яжте здравословно.

  • Поддържайте нормално тегло.

  • Регулирайте и управлявайте стреса преди да ви разболее.

  • Проучете заболяванията на своите родственици, заради наследствени рискове и ги споделете с лекар.

  • Ходете на профилактични прегледи и правете скрининг-тестове, за да сте здрави години напред.


Принципите на Мобратството:

1. Всеки Мо брат трябва да започне на първи Моември с гладко избръснато лице. 2. През целия месец Моември всеки Мо брат трябва да пусне и оформи мустак. 3. Мустаците не трябва да са свързани с бакенбардите. Това се счита за брада. 4. Брадичката не трябва да се свързва с мустаците. Това се счита за катинарче. 5. Всеки истински Мо брат трябва да се държи като истински джентълмен.

МОември дава шанс, дори и с недоверчиво повдигната вежда, да се обърне специално внимание на грижата за мъжкото здраве, независимо дали това сте самите вие или е мъжът във вашия живот, вашият баща, чичо, дядо или съсед!

До всеки велик мустак има и една страхотна МО-сестра, която е неговата движеща сила и която го подпомага в "отглеждането". МО-сестрите са жени, които обичат мустаци и разбират значението на това мъжете да полагат грижи за здраве си. Те играят важна роля в подкрепа на МО-брата в неговия смел ангажимент. Блага дума за насърчение, намигване и усмивка на признание са особено важни за всеки МО-брат, докато извърви своя път през МОвембър - това може да бъде особено важно през първите седмици, когато растежът може да бъде малко бавен за някои от тях.


МО-сестрите са агенти на промяната и жени, които се стремят да вдъхновят приятели, колеги, членове на семейството и партньори да се заемат сериозно и активно с тяхното здраве. Изследванията показват, че повечето хора се виждат с лекар, ако са насърчавани от своите партньори. Чрез започване на разговори с мъжете да предприемат мерки за справяне с някакви здравословни проблеми или дори само да се посещават доктора редовно, МО-сестите могат да имат реално и много голямо въздействие.


"MOvember е един от любимите ми периоди от годината, защото обичам да съм заобиколена от МО-братя, които изглеждат като рок звезди от 70-те. Много момчета се чувстват неловко да отглеждат мустаци цял месец, затова моята работа като МО-сестра е да им казвам колко добре изглеждат! През MOvember също е чудесно да напомняме и да говорим за здравето на мъжете с нашите близки - обичам да разговарям с баща ми за здравето на нашето семейство и го насърчавам редовно да се преглежда.", Stephanie Glimore.


 

Ние от Форевър можем да помогнем с натуралните ни продукти, които поддържат мъжкото здраве:

Антиоксидантна добавка АРГИ+: https://www.aloevera-bg.com/argi


Виж и още продукти за мъжкото здраве и за грижа за външния вид на мъжа тук: https://www.aloevera-bg.com/forever-za-mazhe




Цялата информация, която споделям, е базирана на личен опит, изводи, проучвания и наблюдения или е взета от сайт или книга, които са цитирани. Не съм специалист, диетолог или медицинско лице. Сайтът ми няма за цел да дава медицински съвети, а само да информира. Преди да започнеш каквато и да е програма или хранителен режим, моля консултирай се с личния си лекар, особено ако взимаш предписани медикаменти.

bottom of page