top of page

Топ храни, които потискат апетита


Бадеми

Една шепа бадеми е богат източник на антиоксиданти, витамин Е и магнезий. Бадемите също така увеличават чувството на ситост, което влияе директно върху контрола на теглото. Така че, какво чакате? Нападнете бадемите на следващата си здравословна закуска!

Джинджифил В продължение на векове много култури са използвали корен от джинджифил, заради неговите невероятно въздействие върху храносмилателната система. Дали е добавен в смути или в индийско ястие (съжалявам, джинджифилова бира не се брои!), джинджифилът работи като стимулант, който тонизира тялото, подобрява храносмилането, като по този начин ви прави по-малко гладни.

​Авокадо

Пълен с фибри и здравословни мононенаситени мазнини за сърцето, авокадото потискат апетита, когато се консумират в умерени количества. В действителност, мазнините в този плод изпращат сигнали към мозъка – „кажете на стомаха, че вече е пълен!“


​ Лют червен пипер

Включи и пикантно! Според скорошно изследване, публикувано в списание "Физиология и поведение“, половин чаена лъжичка лют червен пипер може да стимулира метаболизма и да накара организма да изгаря допълнително 10 калории от само себе си. А тези, които не се хранят редовно с пикантни ястия, добавяйки лют червен пипер, намаляват средно 60 калории от следващото си хранене. Ако правите това два пъти на ден в продължение на един месец, ще загубите почти 2 килограма, без дори да се опитвате!


Ябълки

Ябълки от всички сортове и видове потискат глада. Първо, ябълки са пълни с разтворими фибри и пектин, които ще ви помогнат да се чувстват напълно сити. Ябълките регулират глюкозата и повишават нивото на енергия. Също така ябълките изискват много време за дъвчене, което ви помага да забавите храненето, и дава на тялото ви повече време, за да осъзнае, че вече не сте гладни. Плюс това те просто са много вкусни!


Яйца