top of page
Animal care with Aloe Vera

ЖИВОТНИТЕ & АЛОЕ ВЕРА​

    

Част от гамата от продукти на Форевър Ливинг Продъктс са безопасни и изключително полезни за използване и в грижата за нашите домашни любимци. Те също са част от семейството и заслужават да се докоснат до  силата на „чудодейното растение“.

Форевър също са горди, че са партньор на асоциацията, издаваща международно-признатия сертификат "Скачащо зайче" (Leaping Bunny), който гарантира, че продуктите не са били тествани върху животни в нито един от етапите на производство.

    

Д-р David Urch, доктор от Великобритания, е написал книга за използването на алое вера във ветеринарната практика - казва се "Алое Вера, подарък от природата" ("Aloe Vera, Nature’s Gift"). Той обяснява подробно свойствата на алое вера и как то може да се използва в грижата за животни. 

Състояния и заболявания, при които алое вера може да се използва при животните:

  • Кожата - рани и изгаряния 

  • Очите 

  • Храносмилателната система 

  • Ушите 

  • Дихателната система 

  • Имунната система 

  • Опорно-двигателния апарат 

  • Пикочо-половата система

ПОЛЗИТЕ ОТ АЛОЕ ВЕРА​ ЗА ЖИВОТНИТЕ

Кожни проблеми: алое вера е отлична основа в грижата при кожни заболявания като алергии, абсцеси, гъбични инфекции, пиодермия, както и много видове дерматити. Орално гелът може да се добавя в храната, а продуктите за локално приложение - директно върху кожата. Алое вера намалява възпалението, съдействие за отстраняване на мъртвите клетки и подпомага по-бързата регенерация на кожата, като така подпомага заздравяването на рани. 

 

Рани и изгаряния: изключително добре се повлияват от алое вера. За да се лекува ефективно, раната или изгореното трябва да се поддържат чисти, влажни и подхранени с хранителни вещества. Раната често е добре и да диша, но трябва да е и защитена. При отстраняване на превръзките трябва да се внимава да не се увредят новите клетки. Алое вера подпомага естествените оздравителните процеси и осигурява защита от възпаления. 

Храносмилателната система: алое вера доказано подпомага храносмилателната система, особено когато има и възпаление. От хигиената на устната кухина и зъбите до цялостното чревно здраве - алое вера е много ценно. Разбира се, в зависимост от сериозността на проблема, всички продукти трябва да се използват в комбинация с медикаменти и консултация с ветеринарен лекар, а не вместо.

 

Имунната система: редица болести по животните имат произход в имунната система. Най-разпространени са астма, сенна хрема, ринит, артрит и лупус. И тъй като над 80% от имунните клетки се намират в червата, а алое вера действа точно там като ги прочиства и заздравява - вътрешното приемане на гел от алое може да бъде полезно при хронични имунни проблеми.

Уши и очи: най-честият проблем при ушите е външнят отит, където инфекцията и възпалението се развиват във вертикалните и хоризонталните ушни канали. Те често са смесени инфекции на акари, бактерии, гъбички и дрожди, и може да включва и чужди външни тела като тревни семена. Разтвор от алое вера, гел за мазане и пчелен прополис са много полезни при лечение на такива състояния. Проблемите при очите са потенциално по-сериозни и трябва винаги да бъдат прегледани от ветеринарен лекар преди да се използват други медикаменти. Препоръчва се да се разреди разтвор на алое вера в случаи на конюнктивит и кератит. Това помага за успокояване на възпалението и намаляване на инфекцията.

Алое вера е известно с противовъзпалителни, лечебни и имунномодулиращи свойства и е ефективно при облекчаване на много здравословни проблеми, както при хората, така и при животните. Ако вашият домашен любимец получава предписани лекарства, ви препоръчвам да обсъдите използването на продуктите по-долу с вашия ветеринарен лекар, тъй като тези продукти не са заместител на конвенционалното лечение или терапия.

Алое Вера за кучета и котки

АЛОЕ ЗА КОТКИ И КУЧЕТА

алое вера коне aloe vera horses

АЛОЕ ЗА КОНЕТЕ

ПРОДУКТИ ОТ АЛОЕ ВЕРА​ ЗА ЖИВОТНИТЕ:

Повече

Aloe Vera Gel

Гел от алое вера, ​код: 015, 1 литър

56.70лв. / 53.86лв. с отстъпка

Познат, като най-чистият от геловете за пиене в целия свят. Подкрепя и пречиства храносмилателната система, като помага на тялото да усвои всичките полезни съставки. ​Снабдява ни с над 200 полезни съставки - минерали, аминокиселини и витамини. Притежава естествен противовъзпалителен ефект. Гелът за пиене се използва за лечение на много състояния, свързани към епителната тъкан и имунната система. Подходящ за всички животни като много лесно се абсорбира с храната. Може да се дава и Aloe Berry Nectar като алтернатива, както и Forever Freedom, ако животното има проблеми с костно-ставния апарат.

Повече
Повече

Forever Aloe Freedom

Форевър Алое Фрийдъм, код: 196, 1 литър

77.48лв. / 73.60лв. с отстъпка

Съдържа всички полезни свойства на гела от алое вера (Aloe Vera Gel)​. Помага на организма да поддържа здрави и подвижни ставите и да облекчава болката. Предлага хранителни вещества, които подсилват имунната система, облекчават възпалителните процеси и заздравяват съединителните тъкани. Комбинацията от глюкозамин и хондроитин, метил сулфонил метан (МСМ) и витамин С, образува формула, която се усвоява изключително лесно поради своята течна форма. Използва се за лечение на артрит - за намаляване на болката и възпалението, за подобряване на ставния хрущял и синовиалната течност.

Повече
Повече

Arctic-Sea Super Omega-3

Арктическо море Омега-3, код: 376, 120 гел капсули

69.23лв. / 65.76лв. с отстъпка

Хранителна добавка с омега 3 и омега 9, изключително важна и за вашите любимци, извлечена от от три чисти рибени масла: аншоа, сьомга и трескá. Подкрепя ключови системи в тялото като сърдечносъдовата, храносмилателната и имунната, а също и здравето на мозъка и очите. ЕРА, един от двата омега 3 мастни киселини в рибеното масло, действа противовъзпалително при проблеми със сърцето, бъбреците, кожата и ставите. Спомага за намаляване и изчезване на алергиите, както и намаляване на сухотата и сърбежа по кожата. Спомага за лъскава и здрава козина и намалява скубането. DHA, друга омега-3 мастна киселина в рибеното масло, е важна за развитието на мозъка и очите при кученца и котенца и се препоръчва за бременни или кърмещи домашни любимци. Добавката съдържа и натурален витамин Е, необходим за усвояването на омега мастните киселини.

Повече
Повече

Aloe Veterinary Formula

Ветеринарен спрей с алое вера, код: 030, 473мл

43.06лв./ 40.91лв. с отстъпка

Основна съставка на ветеринарната формула на Форевър е алое вера. Тя е идеална за облекчаване на външни раздразнения. Алоето е комбинирано с натуралното успокояващо съединение алантоин за максимален ефект. Идеален е при порязвания, одрасквания, натъртвания, ожулвания, инфекции и други външни проблеми при животните. Успокоява, защитава и подпомага зарастването на раните. Пулверизаторът улеснява нанасянето и по най-нежните части от тялото на вашия домашен любимец. Чудесен за нанасяне за блясък и подхранване на козината след баня. Може да се използва като естествена защита срещу бълхи, кърлежи и комари - просто напръскайте животното или втрийте в козината преди разходка. 

Повече
Повече

Aloe Vera Gelly

Чист гел от алое вера, код: 061, 88.7мл

32.69лв. / 31.07лв. с отстъпка

Растението алое вера въздейства благотворно на кожата по безброй начини, а нашият алое вера гел е толкова чист и силен, сякаш току-що сте го изстискали от листата на това вълшебно растение. Той успокоява и предпазва кожата, затова е добре винаги да е под ръка. Овлажнява и действа противовъзпалително. Прониква лесно в дълбочина. Заздравява рани и регенерира кожата. Полезен е и при кожни заболявания като екзема и псориазис. Истинската сила на алое вера! 

Повече
Повече

Aloe Propolis Creme

Крем с алое вера и прополис, код: 051, 118мл

43.06лв. / 40.91лв. с отстъпка

Крем, създаден със 100% стабилизиран гел от алое вера и чист пчелен прополис – естествен антибиотик от пчелния кошер. Пчелите събират прополиса и го използват, за да поддържат стерилната чистота на кошерите си и да се предпазват от инфекции. Благодарение на това уникално вещество кошерите им са по-чисти от болнична операционна зала! Този крем е отличен овлажнител за всекидневна употреба, но също така успокоява раздразнена, изгорена, ожулена или възпалена кожа. Особено полезен при лечението на инфектирана кожа. Подходящ е за употреба и при суха кожа. 

Повече
Повече

Aloe MSM Gel

Гел за мазане с алое вера и органична сяра​, код: 205, 118мл

50.18лв. / 47.65лв. с отстъпка

Нов успокояващ гел за бързо облекчаване на ставни и костни болки. Съдържа метил сулфонил метан (МСМ) – органична сяра с противовъзпалително и болкоуспокояващо действие. МСМ е съчетан с чист, стабилизиран гел от алое вера, проникващ дълбоко в кожата, за да пренесе със себе си всички полезни съставки и билкови екстракти. Ефективен при лечение на артрит, мускулни травми, щамове на сухожилията и навяхвания на сухожилията. Може да се използва и при лечение на инфекции на кожата и рани. 

Повече
Повече

Forever Bright Toothgel

Гел за зъби с алое вера без флуор​, код: 028, 130гр.

16.90лв. / 16.03лв. с отстъпка

Неабразивната формула, която съчетава 100% стабилизиран гел от алое вера с пчелен прополис, за да почиства, подхранва и заздравява вашите зъби и венци. Предназначена за цялото семейство и вашите любимци!
Отстранява плаката, има избелващ ефект, антибактериалното му действие успокоява устната кухина и инфекциите на венците, помага при афти и не съдържа флуор.

Повече
Повече

Aloe Hand Soap

Течен сапун от алое вера, код: 523, 473мл

40.89лв. / 38.83лв. с отстъпка

Биоразградим течен сапун с балансирано рН, който не дразни кожата и очите, а е достатъчно нежен за ежедневно измиване на лицето, ръцете и тялото. Подходящ за хора с чувствителна кожа, деца и домашни любимци. Богата на успокояващ алое вера, тази лека формула е отлична за къпане на малки или големи животни. Също така е подходящ за премахване на кал след разходка или почистване на деликатни видове кожа, преди да се прилагат други продукти. Флаконът е с много удобна помпа за ползване, която се заключва, ако тръгнете на път.

Повече
Повече

Aloe Jojoba Shampoo

Шампоан от алое вера и жожоба, код: 521, 296мл

47.41лв. / 45.04лв. с отстъпка

Благодарение на алое вера вие и вашия любимец ще се насладите на мек, но добре почистващ шампоан. Съчетан с овлажняващото и подхранващо действие на маслото от жожоба и маслото от българска лавандула, шампоанът ще направи козината, гривата и опашката на вашия любимец блестящи от от здраве.

Повече
Повече

Forever Aloe MPD 2X Ultra

Мултифункционален почистващ препарат MDP 2X, код: 307, 946мл

52.88лв. / 52.23лв. с отстъпка

Биоразградим, многофункционален, ултра концентриран препарат, който измива, почиства и изпира всичко в къщата. Нежен към кожата, деликатен към дрехите и безвреден за домашните любимци.

Повече
bottom of page